Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHassa dağ köylerine zeytin, badem ve ceviz fidanları dikildi

Hassa dağ köylerine zeytin, badem ve ceviz fidanları dikildi

 

Hassa dağ köylerinde zeytin, badem ve ceviz dikim projesi hayata geçirildi. Hatay Ak Parti Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimleri ve teşvikleriyle, Hassa dağ köyleri, baştan sona zeytin, badem ve ceviz fidanlarıyla yeşillendi.

Hassa dağ köylerine zeytin, badem ve ceviz fidanları dikildi

Orman vasfını yitiren arazilere dikilen fidanlar, köylülerin istifadesine sunuluyor. Ekonomik getirisi yüksek olan zeytin, ceviz ve badem türü ürünlerin Hassa orman köylerinde yaygınlaştırılması amacıyla geçen yıl başlatılan proje, bu yıl daha da genişletilerek devam etmesi sağlanıyor. Fidan projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı için Hassa’ya giden Milletvekili Yayman, önce Hassa Akparti teşkilatını ziyaret ederek partilileri bilgilendirdi, Hassa için yaptıkları ve yapacakları icraatları anlattı, Partililerin görüş ve düşüncelerini aldı, ardından Ardıçlı Kır Bahçesi’nde geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Hassa dağ köylerine zeytin, badem ve ceviz fidanları dikildi

En az yüz bin adet fidan dikilecek…

Milletvekili Yayman başkanlığında gerçekleştirilen geniş çaplı toplantıya; Hassa Kaymakamı Kadir Yurdagül, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Hatay Ak Parti il Başkan Yardımcısı İbrahim Cihangir, Hassa Ak Parti İlçe Başkanı Cafer Sarı, Hatay Orman İl Müdürü Osman Koç, orman Köyleri muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Hassa Kaymakamı Kadir Yurdagül’ün açılış konuşması sonrası, Milletvekili Yayman, orman vasfını yitiren arazilere zeytin badem ve ceviz fidanın dikilmesinin öneminden bahsetti, Hassa ve ülke ekonomisine katkılarını dile getirdi. Bu yıl hedeflerinin daha yüksek olduğunu belirten Milletvekili Yayman, en az yüz bin adet fidan dikeceklerini söyledi. Milletvekili Yayman, Hassa’ya Selçuklu mimarisi tarzında bir Hükümet Konağı yapılması müjdesi yanı sıra hastane yapım ihalesin yapıldığını ifade etti, Tahta Köprü Barajı’nın yükseltilme çalışmasını bitirilmesiyle de çiftçilerin artık ikinci ürünü ektiklerini dile getirdi.
Toplantı sonrası Hassa Kaymakamlığı’na geçen Milletvekili Yayman, yeni atanan Kaymakam Kadir Yurdakul’a hayırlı olsun dileklerinde bulundu, ardından Hassa’da yapımı devam eden Öğretmenevi inşaatını ziyaret ederek, Milli Eğitim Müdürü Sait Bayraktar’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER