Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaHassaHassa'da 30 Kadına İş İmkanı Sağlandı

Hassa’da 30 Kadına İş İmkanı Sağlandı

Hatay’ın Hassa ilçesinde Uluslararası Göç Örgütü Türkiye Ofisi-Geçim Kaynakları biriminin Toplum Temelli Tarım bileşeni bağlamında Hassa’da yaşayan 30 kadına iş imkanı sağlayacak tesis hizmete geçti.

 

Uluslararası Göç Örgütü Türkiye Ofisi ve Hassa Kaymakamlığı işbirliği içerisinde göçmen ve ev sahibi topluluğa mensup 30 kadına ve ailelerine geçim imkanı sağlanmasına yönelik olarak ilçede Güneş Enerjisi ile Kurutma Tesisi kuruldu. Projenin açılışına Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Müdürü Lance Bonneau ve davetliler katıldı.

SOSYAL UYUMA KATKI SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR

Proje, ilçedeki mevcut tarımsal üretim kapasitesinin son ürün olarak pazarda yer edinmesine katkı sağlamak başta olmak üzere kadınların iş gücü piyasasına erişimi ve böylelikle güçlendirilmelerine ve sosyal uyuma katkı sağlamayı hedefledi. İlgili çalışmalar ve tesisin kurulumu 2021 Şubat ayında başladı. Faydalanıcılara tesisteki üretimin kalite standartlarına uygun olarak gerçekleştirilmesi amacıyla ilgili mesleki eğitimler İSKUR tarafından sağlanmış ve belgelendirmeleri yapıldı.

ÖTE: KATKI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Hassa Zeytindalı Kadın Kooperatifi Başkanı Fatma Öte, programda yaptığı konuşmada, “Hepiniz kurutma tesisimizin açılış törenine hoşgeldiniz. Bu projede 15 Türk, 15 Suriyeli öğrencinin 1000 günlük eğitimleri tamamlandı. Eğitim sonunda kursiyerler sertifikalarını aldı. Çilek, üzüm, kabak gibi ürünlerin kurutulması sağlandı. Proje kapsamında eksiklerin giderilmesi de sağlanıyor. Projeye katkı sunan Uluslararası Göç Örgütü’ne, Hassa Kaymakamlığı’na ve Hassa Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

BONNEAU: PROJE HATAY’A HAYIRLI OLSUN

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Müdürü Lance Bonneau, “Hatay’a destek olmaktan dolayı mutluyum. Bu konuyu sayın kaymakam ile paylaştığımda çok sevindi ve bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Kendisine ve tüm paydaşlara teşekkür ediyor, Hatay’a bu projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

KORKMAZ: PROJE HASSALI AİLELER İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz, konuşmasında, “Tesisin burada hayata geçmesinde emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim. Hassa 57 bin nüfusa sahip. 8 bin de Suriyeli misafirimiz var. Hem Türk hem de Suriyeli kadınların ailelerini desteklemek adına bu proje çok değerli. Bu proje için harcanan maliyetin karşılığında çok önemli kazanımlar elde edildi. Resmi kurumlar olarak katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, 30 kadına ulaşım ve yemek konusunda destekte bulundu. Kaymakam Korkmaz, katkılarından dolayı Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Müdürü Lance Bonneau’a plaket takdim etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER