Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHassaHassa'da istişare toplantısı yapıldı

Hassa’da istişare toplantısı yapıldı

Hatay Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Eylül 2022 tarihli İstanbul Hatay Günleri programı çerçevesinde istişare toplantısı yapıldı. Hassa’da yapılan istişare toplantısına, Savunma Sanayinin öncü isimlerinden olan Silah Sanayi Başkanı Serdar Özyurt da katıldı.

İstanbul’daki Hatay Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği iftar programında Hassa’ya davet edilen Serdar Özyurt, Hassa Aktepe Hisar Künefe’de kahvaltı programında Hassalılarla buluştu.

Kahvaltı Programına, Hatay Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Alparslan Özdemir, Başkan Yardımcıları; Ali Çalışkan, Hasan Demirci, Federasyon Yönetim Kurulu üyesi Özgür Ateşar, Kırıkhan Hassalılar Dernek Başkanı Yunus Küçük, Hassa Muhtarlar Dernek Başkanı Muhammet Sağır, Hassa Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanı Abdurrahman Abacılar, Hassa Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Faruk Duyun, Hassa Taşıma Kooperatifi Başkanı Mesut Çamcı ve Hassa’nın muhtarları katıldı.

İstişare toplantısında, İstanbul Hatay Günleri ve Hassa’nın tarihi, kültürel ve sosyo ekomik yapısı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kahvaltı sonrası, Türk İslam tarihinin vesikası olan Aktepe Karapınar, Kayı Boyu Mezarlığı gezildi. Tarihi İpek Yolu üzerindeki Türk Boylarının Anadolu’daki izlerini günümüze taşıyan ve genç kuşaklara aktarılmasına öncülük eden devlet yetkililerine teşekkür eden Serdar Özyurt, buradaki tarihi değerlere hayran kaldı.

Savunma Sanayimizde yedi farklı silah patent sahibi, Yiğit-21, Asi-21 ve Efe-19 gibi yerli ve milli silahlarımızın yanı sıra, Belen Kıcı’ya mühimmat fabrikası kuracak olan Özyurt’un Hassa’daki istişare toplantısına katılması, Hassalılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER