Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaHassaHassalı Kadınlar Hasad Telaşında!

Hassalı Kadınlar Hasad Telaşında!

Hatay’ın Hassa ilçesinde üzüm yaprağı hasadı yapılıyor. Bağlardan toplanan yapraklar, mutfaklarda yerini almak için uzun bir lezzet yolculuğuna çıkıyor. Yıl boyunca özenle ve emekle bakımları yapıldı. Şimdi ise hasat vakti. Hatay’ın Hassa İlçesi üzüm üretimiyle öne çıkan bölgelerden. İl genelinde üzüm üretiminin %972si Hassa’da üretiliyor. İlçede bu günlerde tatlı bir telaş var.
Hatay’ın Hassa ilçesi’ nin Kadınları, sabahın ilk ışıkları ile üzüm bağlarının yolunu tutuyorlar.
Yaprakları tek tek dallarından koparıyorlar.Topladıkları yaprakları özenle çuvallara ve torbalarına itinayla koyuyorlar. Alım yerleri olan depolara getirilen taze yapraklar yanmaması ve havalanması için yerlere seriliyor.
Deste haline getirilen yapraklar ,kadınların marifetli ellerinde kasalara itina ile diziliyor. Küçük çocuklar da bu meşakkatli ve o kadarda ustalık isteyen bu işte annelerine yardımcı oluyorlar. Kasalara dizilen yapraklar, araçlara yüklenerek il içi ve il dışında pazarlanmak üzere yola çıkıyor. Yaprakların bir kısmı ise üzere bidonlara tuzlu su ile salamura yapılarak, satışa hazır hale getiriliyor.
Bölgede üzüm yaprağı hasadı , bir aylık bir zaman içerisinde devam ediyor.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER