Cumartesi, Mayıs 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHastanelerde görevli personele şiddet bitmiyor

Hastanelerde görevli personele şiddet bitmiyor

Hatay Devlet Hastanesi’nde görevli bir personele, idari kademedeki bir kişinin şiddet uyguladığı bildirildi.
Açıklamayı yapan SES Hatay Eşbaşkanı Sedat Uslu, Hatay Devlet Hastanesi’nde şiddeti meşrulaştıran, destekleyen, onaylayan bir olayın bir yönetici tarafından gerçekleştirildiğini savundu.
Sendika üyesi M.D. adlı, vazifesini özveriyle yerine getiren bir sağlık emekçisinin, görev yaptığı Hatay Devlet Hastanesi’nde 22 Eylül Cuma günü, hastanenin idarecilerinden M.S. isimli şahsın sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldığını öne süren Uslu, şöyle devam etti:
“Üyemiz, insani çalışma koşullarının gereği olarak, çalışma ortamının havalandırması için açılamayan pencerelerin tamir edilmesi veya klima takılması önerisi ile ilgili ortak sorunlarını Başhekim Yardımcısına iletirken, hastanenin idarecilerinden M.S.’nin ağıza alınmayacak küfürler ile odaya girmesi ve ardından üzerine fiziki olarak saldırısı gerçekleşmiştir. Böyle bir şiddet olayını beklemeyen üyemiz, şok hali ile aldığı darbeler sonucu yere düşmüş, M.S., hastane özel güvenliği ve Başhekim Yardımcısının araya girmesi ile fiziksel şiddeti sonlandırmıştır.”
SES Sözcüsü Sedat Uslu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bizler, bu çirkin saldırıya karşı tavır alacağımızı belirtmekteyiz. Hukukun üstünlüğüne, emeğin kutsallığına, adalete ve demokrasiye inanan sağlık emekçilerinin ortak çatısı, ortak ailesi olan sendikamız, her haksızlığın, her adaletsizliğin karşısında olduğu gibi, baskıya uğrayan üyelerini de yalnız bırakmayacaktır. Bugün arkadaşımız M.D.’ye yapılan saldırı, hepimize yapılmıştır. Bu çirkin olayın hesabını sormak da hepimizin görevidir.
M.D. adlı arkadaşımızın şahsında, hepimize yapılmış olan bu saldırıyı kınıyor, şiddete karşı tüm sağlık emekçilerinin ve hasta yakınlarının bir tutum almasını bekliyoruz. Yapılan ayrıca bir mobbing uygulamasıdır. Bu tutumu kınıyoruz. Tüm idari ve adli sürecin takipçisi olacağımızı duyuruyor, üyemiz M.D.’nin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER