Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHATA BİZDEYSE ÇEKİP GİTMESİNİ BİLİRİZ

HATA BİZDEYSE ÇEKİP GİTMESİNİ BİLİRİZ

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, on sekiz aydır görevden uzaklaştırılan Genel Sekreter’in Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişinin raporuna göre 130 bin Tl usulsüz harcama ile 63 bin TL zimmet çıkartması üzerine meclis biran önce dava açılarak konunun sonuçlandırılmasını istedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, her iki ayda bir yapılan toplantılarda görevden uzaklaştırma kararı verdiği genel sekreter ile ilgili gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere bir kez daha toplandı.

Meclis Başkanı Servet Uğutmen Başkanlığındaki toplantıda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünden görevli müfettiş raporunda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası genel Sekreteri H.İ.K’nin 130.000 Tl usulsüz harcama ile 63.000 Tl zimmetinde bulunduğunun belirtildiği zimmetine para geçirdiği konusunda rapor meclis üyeleri tarafından tartışıldı.

On sekiz ay önce savcılığa suç duyurusunda bulunarak görevinden uzaklaştırılan Genel sekreter H.İ.K için meclis iki ay daha görevden uzaklaştırması konusunu görüştü. Ticaret Odası Meclis Üyesi Ahmet Erdoğan, usul yönünden hata yapılmamasını isteyerek, ”İlgili yasa ve maddele göz önünde bulundurularak müfettiş raporları ve mevcut belgeler ile cumhuriyet savcılığının esas sayı ve numarasıyla Asliye hukuk mahkemesine dava açılır. Asliye hukuk mahkemesi iki ay içerisinde karar verir. Hüküm bu biz bu şekilde değerlendirelim. Burada mahkemelerin üzerine çıkarak görevimizi aşarak iş yapmayalım. Yoksa usul hakkında suç işleriz diye düşünüyorum” dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, iki ayda bir görevden el çektirmenin doğru olduğu ifade edildiğini ve meclise getirerek oyladıklarını belirterek “Hiç kimseye hiçbir hukukçuya danışılmadan yapıldığı söylenemez. Hukukçuların söylediği şekilde de yapıldığında yanlış yapılıyorsa onu da gözden geçirmek lazım. İki ay el çektirdiğimiz arkadaşımızla ilgili ciddi bir suçlama söz konusu. Zimmetle suçlanan bir arkadaşımızla şuan bizim aynı ortamda çalışmamızın doğru olmayacağını biliyoruz. Bu iş basit bir iş değil sadece bir kişinin işi de değil. Sizlere göndermiş olduğum müfettiş raporunu okuduysanız bu işin ne kadar önemli olduğunu anlamış olmanız gerekir. Olayı biz ortaya çıkarttık sanki biz odaya zaman kaybettiriyormuşuz gibi de bir şeyler oluştu. Bakın lütfen bunu yapmayın bu ticaret odasının bugüne kadar yaşadığı problemlerden en büyük, hatalardan, ayıplardan bir tanesi. Bu ayıbın içerisinde hepimiz varız. Yani herkes var kimse kendini böyle bir ayıptan kendini sıyırmaya kalkmasın. Onun için ben bundan çok rahatsızlık duyuyorum” diye konuştu.

İTSO Başkanı Yılmaz, ayrıca görevden el çektirilen genel sekreterle ilgili olarak net olarak kesilip atılması gerekir demeden tazminatını ödeyelim dediklerini de anımsatarak “Her şey ortada her şeyi tespit etmişiz. Çağırıyoruz arkadaşımızı senin tazminatını verelim ödeyelim seni odadan bu şekilde gönderelim. Ben hiçbir suçum yok kabul etmem diyor. O yüzden çok kolay çözülecek bir mesele değildi. Biz eğer burada bir bedel ödemek zorunda kalırsak ödeyelim. Çünkü çok önemli bir meseleyi çözmek için yola çıktık. Mahkeme karar verecek. Eğer hata yapmışsak bu kadar rapora tespitlere rağmen pılımızı pırtımızı toplarız karşılığı neyse bunu bedeli ödemem neyse öderim. Onun için lütfen size verdiğimiz raporları okuyun. Eğer isterseniz başka şeyleri de bir sonraki mecliste sizlere anlatırım. Bütün kararları bu odada birlikte vereceğiz“ şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER