Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Altyapısı, Belediyelerden 2 Ayda Bir Yapılacak Kesintilerle Yenilenebilir

Hatay Altyapısı, Belediyelerden 2 Ayda Bir Yapılacak Kesintilerle Yenilenebilir

MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) Suriye’deki iç savaş sonucu meydana gelen nüfus yoğunluğuna dikkat çekti. Vekil Kaşıkçı, Hatay için ayrımcılık talep etti.

Hatay Altyapısı, Belediyelerden 2 Ayda Bir Yapılacak Kesintilerle Yenilenebilir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan Hatay için pozitif ayrımcılığın gözetilmesi gerektiğini vurgulayan Vekil Kaşıkçı, “Hatay’daki belediyeler 1,5 milyonu aşan nüfusumuzla alt yapı sağlama noktasında birtakım problemler ve sıkıntılar yaşarken bugün bu 1,5 milyon nüfusumuzun üzerine Suriye’de yaşanan meselelerden dolayı 500 bin kişi daha eklendi” ifadesinde bulundu.

Suriyelilerden Sonra Nufüsü 2 Milyona Ulaşan Hatay’da Altyapı Hizmeti Sorunu

MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Suriye meselesinden sonra Hatay nüfusunun 2 milyonu aştığını ve belediyelerin 2 milyon nüfusa alt yapı hizmeti sağlamak noktasına güçlük çektiğini belirterek, “Hatay’da hiçbir parti ayrımı yapmadan tüm belediye başkanları eldeki imkanlarla şehrimize hizmet yapmak için çaba sarf ediyor. Türkiye’de yaşayan 4 milyon Suriyelinin neredeyse 8’de 1’ine biz, Hatay’da ev sahipliği yapıyoruz. Hatay’a karşı bir pozitif ayrımcılık talep ediyoruz. Biz, Hatay’da belediyelerde her ay yapılan kesintileri 2 ayda bir yapılacak şekilde çevirebilirsek belediye başkanlarımız da alt yapı konusunda, vatandaşa hizmet götürme konusunda rahatlayacaktır” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER