Cuma, Mayıs 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Arsuz için tek yürek :"Madeni değil yaşamı savunuyoruz"

Hatay Arsuz için tek yürek :”Madeni değil yaşamı savunuyoruz”

 

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, Arsuz’da maden ocağı yapılmasına tepki gösterdi …

Hatay Arsuz için tek yürek :”Madeni değil yaşamı savunuyoruz”

Ekoloji Politik İnisiyatifi adıyla SYKP Hatay Şube binasında bir araya gelen siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, Arsuz’a maden ocağı yapılmasına tepki gösterdi, madeni değil yaşamı savunduklarına vurgu yaptı.
SYKP, HDP, TİP, HDK, TÖP, İHD, Eğitim-Sen, Tüm Emekli-Sen il temsilcileri, Defne Halk İnisiyatifi, Doğanın Çocukları ve Defne’nin Geleceği Platformunun yer alıp destek verdiği toplantıda ortak açıklamayı okuyan Dr. Nihat Eraslan, maden ocağının halkın suyuna, havasına, sağlığına kast edeceğine vurgu yaptı.

Arsuz’un Höyük Mahallesinde yapılmak istenen maden ocağı için 18.03.2021 Perşembe günü (bugün) ÇED toplantısı yapılmak istendiğini hatırlatan Eraslan, açıklamasında şunlara yer verdi: “Orada yaşayan vatandaşların, yaşam savunucularının ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının doğanın ölümü demek olan maden ocağına karşı yaptıkları bütün itiraz ve şikayetleri görmezden gelen yetkililer ülkemizde ve bölgede artan vaka sayıları ve pandemiye rağmen ÇED toplantısı yapmak istiyor. Maden Ocağına karşı yapılacak itirazların önüne geçmek için Arsuz Kaymakamlığı 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı koyarken ÇED toplantısı bu yasaklardan muaf tutuluyor. Yaşamı savunan hiç kimse hem tarihi dokuyu hem tarım alanlarını hem de canlı türlerinin yaşam alanlarını tehdit edecek olan bu maden ocağını istemiyor. Höyük’te maden ocağı açmak o bölgede yaşayan halkın suyuna, havasına, hayvanına, ormanına ve sağlığına kast etmek demektir.
Bizler Türkiye geneli olduğu gibi ilimizde de yaşam ve sit alanlarına yönelik sermayenin talanına karşı çıkıyor, ekolojik yaşama duyarlı olan tüm halkımızı geleceğimiz için ekolojik yıkıma karşı çıkmaya davet ediyoruz. Doğa talanına hayır de! Madeni değil yaşamı savunuyoruz.” –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER