Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay, Balon Tedavisi ile KOAH Hastalarını İyileştiriyor

Hatay, Balon Tedavisi ile KOAH Hastalarını İyileştiriyor

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesinde Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, KOAH hastalarının tedavisinde uygulanan “balon tedavisine” dikkat çekmeye devam ediyor.

Hatay, Balon Tedavisi ile KOAH Hastalarını İyileştiriyor

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla insanları bilgilendirmeyi sürdüren Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, balon tedavisinin akciğerlerin balon yardımıyla temizlenme işlemi olduğunu ve koah hastaları tedavilerinden kullanıldığını belirtti.

Balon Tedavisi Nedir?

Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim “Akciğerin içerisinde bronşların daralmasına bağılı olan ve kronik geçirilen enfeksiyonlar sonucunda bronşların kalınlaşmasına bağılı nefes almayı zorlaştıran bir hastalık grubu olarak geçmektedir. Bugüne kadar yapılan bütün tedaviler hastalığın ilerlemesine biraz olsun durdurabilmek ve semptomları azaltmak amacıyla, şimdi ise balon tedavisiyle birlikte Akciğere hiç zarar vermeden bronşların içerisine gererek, hem bronşların daralan duvarlarını, hava yollarını genişletiyoruz, aynı zamanda birikmiş olan balgamların tamamını bu yöntemle temizleyip, tıpkı soba borusunu temizleme işlemi gibi Akciğerlerin içerisini tamamen temizleyip rahat bir nefes almanızı sağlıyoruz.

Bu bronkoskop genel anestezi altında, bronşları tek tek en son daralan küçük bronşlara kadar her tarafına girilerek genişletme ve temizleme işlemi olarak görebilirisiniz. Yapılan işlemin hastaya her hangi bir zararı yok. Hasta ertesi gün günlük hayatına dönebilmekte, daralmış olan nefes borusunda rahat bir nefes alıp, bundan sonraki hayatına da güzel bir şekilde devam edebilmektedir.” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER