Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay Baro Başkanı Av.Ekrem Dönmez, katliamı şiddetle kınadı

Hatay Baro Başkanı Av.Ekrem Dönmez, katliamı şiddetle kınadı

Dünyanın gözü önünde açık ve bilinçli bir katliam yapıldı

Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, yayınladığı mesaj ile Ankara’da yaşanan katliamı şiddetle kınadığını bildirdi. Tüm dünyanın gözü önünde açık ve bilinçli bir katliam yapıldığını belirten Av. Dönmez, barış isteyenlerin katliama uğradığın vurgu yaptı.

Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi mitingine yapılan bombalı saldırının Cumhuriyet tarihimizin en kanlı katliamı olarak kayıtlara geçtiğine değinen Av. Dönmez, mesajında şunlara yer verdi: “Türkiye eğer bir hukuk devleti olmanın gereklerini yerine getirseydi, ne kısa süre önceki Cilvegözü, Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç ve ne de son olarak Ankara’daki katliam yaşanmayacaktı. Devlet olmanın niteliklerini kaybettik, millet olmanın niteliklerini kaybettik, halk olmanın niteliklerini kaybettik. Bu kayıpların yaşanmasının ve bu katliamların sorumlularını biliyoruz ve tanıyoruz.
Barış için bir araya gelen insanlara yapılan kıyım ülkemizin kanlı tarihinde yerini almıştır. Ne yazık ki ülkemiz kanlı katliamların yıldönümleri ile anıldığı bir ülke haline geldi. Yürütülen dış politika, ne idüğü belirsiz bir sürü terör örgütünün pervasızca Türkiye’de cirit atmasına yol açmıştır.
Günler öncesinden yapılacağı bilinen bir miting in kana bulanmasın da işini yapmayan Devlet istihbaratının sorumluluğunun olduğu açıktır.
Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Bir an önce bu katliamın sorumluları ortaya çıkarılmalı ve yargı önünde hesap vermelidirler. Eğer ahlaklı olmanın bir zerresi kaldıysa sorumlular derhal istifa etmelidir.
Türkiye tarihi acıların, katliamların tarihi olarak anılır hale gelse de, getirilse de; inadına barış, inadına özgürlük, inadına demokrasi ve inadına hukukun üstünlüğü demeye devam etmeliyiz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ulusumuza başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER