Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaKöşe YazılarıHatay Baro Seçimlerinin Ardından!

Hatay Baro Seçimlerinin Ardından!

Hatay Barosu seçimleri tamamlandı, 3 adayın katıldığı seçimlerden Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın, galip çıkarak başkan oldu.

Ancak Seçim sonrası gerek Baro bir önceki dönem Başkanı Ekrem Dönmez’in Gerekse de Seçimi kazanan Açıkalın’ın açıklamaları analiz edildiğinde açıklamaya muhtaç bazı sorunların varlığı gözden kaçmadı.

Geçen dönem Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez seçim sonrası yaptığı açıklamada şu görüşlerini kamuoyu ile paylaştı.

“Bugün, 29 oy farkla Hatay Barosu Başkanlığını devrettim. Ben, kaybettiğimi düşünmüyorum. Hatay Barosu kaybetti, Hatay kaybetti, Memleket kaybetti. Kazanan mı kim? Belli değil mi? İyi ki varsınız. İyi ki Hatay’da Baro var”

Buna karşılık yeni Başkan Açıkalın, seçim sonrası basına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ Biz değişime inandık ve birlikte kazandık. Kimseyle bir hesabımız yok. Meslektaşlarımızın hak ettikleri gibi yönetilmeleri için söz verdiğimiz her projemizi hayata geçireceğiz. Bugünden sonra meslektaşlarım iyi bilsinler ki Başkan Bey değil, Cihat kardeşleri ve Cihat abileri var. Bu bir yarıştı ve meslektaşlarımız bayrağı bize teslim ettiler. Buna yönetime giren tüm arkadaşlarımız ile layık olmaya çalışacağız. Hatay Baromuzun sesi artık daha gür çıkacak. Ben bizimle beraber aynı yarışta olan tüm adaylarımıza teşekkür ediyorum. Demokrasi kazandı, Hatay kazandı”

Kim Kazandı Kim Kaybetti?

Av. Dönmez, “Ben, kaybettiğimi düşünmüyorum. Hatay Barosu kaybetti, Hatay kaybetti, Memleket kaybetti. Kazanan mı kim? Belli değil mi?” derken

Av. Açıkalın “Demokrasi kazandı, Hatay kazandı” dedi.

Baroda Nasıl bir değişim isteniyor?

Öte yandan Secim Öncesi Hatay Barosu değişim grubu adını kullanan Av Açıkalın’ın ilk demecinde Bu değişimin neyi ifade ettiğini açıklamadan “Biz değişime inandık” şeklinde genel bir ifade kullanması da tartışma konusu oldu

Bu değişim kavramının Baro ‘da  “Bir eksen değişimi” olarak  yorumlanması da mümkün.

Bugüne kadar Hatay Barosunun siyasal iktidarın uygulamalarına karşı gösterdiği sert tepkilerin değişime uğrayacağı gibi yorumlanabilir.

Ekrem Başkanın “Hatay Barosu kaybetti, Hatay kaybetti, Memleket kaybetti. Kazanan mı kim? Belli değil mi? İyi ki varsınız. İyi ki Hatay’da Baro var” sözlerinden bu anlam çıkarılabilir.

Baro gibi demokrasi ve hukuk mücadelesinin mihenk taşı bir kuruluşun kongre ardından kazananlarla kaybedenlerin 180 derece zıt görüşler ileri sürdüğü bir konuma düşmesi üzücü elbette

Yeni Baro Başkanı Sayın Açıkalın’ı şahsen tanırım,

CHP’de milletvekili aday adayı olduğunda tanımıştım,

Ailesi CHP de yıllarını vermiş bireylerle dolu.

Buradan bakınca Hatay Barosunda Bir eksen kayması beklemek zor

Ama Ekrem Başkanın Kahır dolu açıklamalarını ısrarla sürdürmesi bende bazı kuşkular yaratmadı değil.

Hele bugün paylaştığı şu sözler iyice aklımı karıştırdı.

“Mesleği özen, doğruluk ve onura evirmek için yıllarca mücadele edip disiplin kuruluna gönderdiğimiz kim varsa, kamulaştırma davalarını başka bir avukata bir dava bile gitmesin diye kamu görevlileriyle paslaşan, avukatları davalardan azlettiren, davalarına çöken, ekmeğini elinden alan, rızkını kesen, hasar tazminat takipçileri ile iş tutan ve mesleği anasından doğduğuna pişman eden kim varsa onun temsilciliğine soyunursanız, onları idare iradesine ortak ederseniz, oy için her kabın şeklini alırsanız, Ova’lı adaya sahip çıkın diye tüm avukatları dayı, hala, hısım akraba, müvekkil, müteahhit, esnaf aratıp bunaltırsanız ve baro başkanı konuşurken protesto için başkana kıçınızı dönerseniz Hatay Barosu kaybeder…

Medeniyetlerin başkenti ve farklılıkları ile övündüğümüz kentimizde; bir oy için, “bu Alevi’ye oy verirseniz Sünni davasına, Sünni kanına ihanet etmiş olursunuz” derseniz ve bu kirli siyasetle bir oy bile alırsanız; CHP’li vekil oy istemek için aradığı koca adama “bu Alevi Başkana oy vermeye mi devam edeceksin” derse; bir parti delege pazarlığı yaparsa, bir oy alayım diye sadece bir partinin kongresini aşındırırsanız, kazandı diye elini bir partili havaya kaldırırsa; genel merkezden arayıp yöneticiyi adaylıktan vazgeçirirseniz, parti adına avukatları oy vermediği için tehdit ederseniz, Baroya siyasetin elini sokarsanız Hatay Barosu ve Hatay kaybeder. Hatay kaybederse, Memleket kaybeder. Bu Baronun tarihi; oy dilenmek ve el etek öpmek için bir partinin kongresine giden aday görmedi.

Dedikodu mu sandınız bütün bunları? Ben sadece ifşa ettim. Halının altına süpürelim de fütursuzca daha da yapmanıza izin vereceğiz sandınız değil mi. Açın 2018 videosunu orada duruyor. Daha o zaman, umarım siyasetin kirli tarafı Baromuz seçimlerine tekrar uğramaz, sona erer demiştim, maalesef uğradı. Ben kaybedince hatay kaybetti memleket kaybetti eşleştirmesi yaptığımı sanan gafiller, kirli siyasetin baroya elini atmaması için çok direndim, olmadı, kirli siyaset girdiyse Hatay kaybetmiştir, memleket kaybetmiştir, Hala anlamadınız mı ? https://www.facebook.com/av.edonmez/videos/10215282386987536 Açık konuşacağız. Alınmak yok. Yaptığınız sürece de açığa çıkaracağız. Kaşırsak zarar mı veririz, Yoo konuşmazsak zarar veririz, konuşalım ki tekrar etmesin. Bırakın mozaiği, dökelim pislikleri de irin aksın, temizlenelim.”

Kötü!

Hem de çok kötü…

Bu kongre, Baromuz için “açıklanmaya muhtaç” bir çok konuyu içeriyor.

Yeni Yönetim Hem “Değişim iddiasının”  içi doldurmalı.

Hem Alevi Sünni başkan kavgası iddiası bitirilmelidir.

Ekrem başkanın iddialarını “kişiselleştirmeli” kim olduklarını deşifre etmelidir.

Kastı yeni Başkan Ve yöneticileri midir?

Mesleğin saygın “ak saçlıları” bu işe bir el atmalısınız

Demokrasi mücadelesinin önemli kalelerinden birinin bir kongre uğruna “yıpratılmasının “ önüne geçmelisiniz.

Yeni Baro Yasası ortada dururken Herkes dikkatli davranmalıdır!

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER