Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunHatay Barosu Av.Akbay'a saldırıyı kınadı

Hatay Barosu Av.Akbay’a saldırıyı kınadı

 

Avukat Bülent Akbay’ın İskenderun Cumhuriyet Başsavcısının koruması ve şoförü tarafından darp edilmesine tepkiler sürüyor.

Hatay Barosu Bir bildiri yayınlayarak olayı dehşet verici olarak tanımladı.

Hatay Barosu Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada olayın İskenderun Cumhuriyet Savcısının gözü önünde olduğu belirtilirken”Avukatlara yönelik saldırı yurttaşın savunma hakkına yönelik saldırıdır.”denildi

Baronun açıklaması şöyle:

“Avukata yönelik şiddet ve saldırılar her geçen gün artmaya devam ederken;30.11.2023 günün sabah 08.35 sularında baromuz mensubu meslektaşımız avukat Bülent Akbay İskenderun Cumhuriyet Başsavcısının gözü önünde makam korumaları ve şoförü tarafından darp edilmiştir

  Hatay barosu mensubu Avukat Bülent Akbay;İskenderun Adliyesinin yan tarafındaki yolda aracı ile seyir halindeyken ters yönden gelen başsavcılık makam aracı ile karşı karşıya gelmiş ve aracı uyarmıştır. Bunun üzerine araçta bulunan başsavcı koruması meslektaşımızı umursamayarak yolu açmaya çalışmıştır. Meslektaşımızın üstelemesi üzerine koruma ve şoför araçtan inerek meslektaşımızın ellerinden tutup darp etmeye başlamıştır. Yere devirdikleri meslektaşımızı yere devirerek yerde tekmelemeye devam etmişlerdir.

                Avukatlara yönelik saldırı yurttaşın savunma hakkına yönelik saldırıdır. Avukata yönelik olsun olmasın toplumsal şiddetin normalleşmesine izin vermeyecek, mesleğin onuruna yönelen saldırılara karşı mücadeleyi her nereden gelirse gelsin, kime karşı olursa olsun sonuna kadar sürdüreceğiz. Tarafların sıfatları ve olayın meydana geliş şekli düşünüldüğünde yaşanan olayın vahameti dehşet vericidir. Görevi şiddet ile mücadele etmek olanların bu hareketi, başkalarına cesaret verecek ve avukat karşı yapılacak şiddeti artıracak mahiyettedir. Bu neden ile meslektaşımıza saldıran koruma ve şoförün derhal görevden el çektirilerek adliyeden uzaklaştırılmalarını talep ediyoruz.

Mesleğimizi, meslektaşımızı ve yurttaşlarımızın haklarını sahipsiz bırakmayacak sorumluların cezalandırılması için konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyu ile saygı ile paylaşıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER