Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez'in de aralarında bulunduğu 10 Baro Başkanından Çağrı

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in de aralarında bulunduğu 10 Baro Başkanından Çağrı

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in de aralarında olduğu 10 Baro Başkanı, cezaevinde ölüm orucunu sürdüren Avukatlara desteklerini dile getirdi.

Adil yargılanma talebiyle, cezaevinde girdikleri ölüm orucunu sürdüren Avukatlar, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın sağlık durumlarının kritik eşikte olduğunu belirten 10 Baro Başkanı, meslektaşlarının taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi için çağrıda bulundu. Çağrılarını, hazırladıkları bir video ile yayınlayan Baro Başkanları, meslektaşlarının ölümle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Çağrıda imzası bulunan; Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Antalya Barosu Başkanı Av. Polat Balkan, Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Adil Yargılanma Hakkı’nın tüm insanlığın ortak talebi olduğunu açıklayarak, tutuklu avukatların yaşamaları için taleplerine sahip çıktıklarını ifade ederek, adalet isteğini dile getirdiler ve avukatların tahliyelerini talep ettiler.


Avukat Ebru Timtik’e, “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 13 yıl 6 ay, Avukat Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. İstinaf Mahkemesi’nce onanan dosya, şu an Yargıtay’da.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER