Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Barosu Başkanı, Son Adalet Nöbeti’nde Konuştu

Hatay Barosu Başkanı, Son Adalet Nöbeti’nde Konuştu

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, 21 Baro başkanı ve avukatların katıldığı Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’nin son nöbetine katılarak açıklamada bulundu.

Hatay Barosu Başkanı, Son Adalet Nöbeti’nde Konuştu

Dönmez “Atatürk’le hesaplaşmayı bir türlü bitirememiş, adını anma gereği bile duymayan siyasetçilerin gölgesinde, ülke yönetilmeye devam ediliyor. Şimdi bu süreç içerisinde, Adalet Nöbetlerini, tam 23 Nisan’ın hemen ertesinde gerçekleştiriyoruz ve ‘Adalet’ istiyoruz.” dedi.

Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti Nedir? Niye Yapılıyor?

Yüksek Seçim Kurulu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini 6 Mayısta 2019’da iptal etmesi üzerine, İstanbul Barosu Başkanlığı ev sahipliği ve öncülüğünde, 8 Mayıs 2019 Çarşamba günü İstanbul Barosu önünde sadece Avukatların katılımıyla başlayan Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti, bugün, Adalet Nöbetleri ile devam ediyor.

Adalet Nöbetlerinin sonuncusu, 21 Baro Başkanı ve Avukatların katılımıyla, geçtiğimiz hafta Cuma günü saat 16.00’da, sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirildi. Etkinlik; Facebook, Twitter ve Youtube üzerinden de canlı olarak yayınlandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal medya hesapları üzerinden yapılan bu defaki Nöbet’in katılımcıları arasında Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez de vardı.

Son Adalet Nöbetine Kimler Katıldı?

Av. Ekrem Dönmez – Hatay Barosu Başkanı, Av. Veli Küçük – Adana Barosu Başkanı, Av. Erinç Sağkan – Ankara Barosu Başkanı, Av. Polat Balkan – Antalya Barosu Başkanı, Av. Ali Uğur Çağal – Artvin Barosu Başkanı, Av. Gökhan Bozkurt – Aydın Barosu Başkanı, Av. Gürkan Altun – Bursa Barosu Başkanı, Av. Müjdat İlhan – Denizli Barosu Başkanı, Av. Cihan Aydın –Diyarbakır Barosu Başkanı, Av. Azade Ay – Düzce Barosu Başkanı, Av. Bektaş Şarklı – Gaziantep Barosu Başkanı, Av. Mehmet Durakoğlu – İstanbul Barosu Başkanı, Av. Özkan Yücel – İzmir Barosu Başkanı, Av. Bahar Candemir – Kocaeli Barosu Başkanı, Av. İsmail Elik – Mardin Barosu Başkanı, Av. Bilgin Yeşilboğaz – Mersin Barosu Başkanı, Av. Abdullah Öncel – Şanlıurfa Barosu Başkanı, Av. Sedat Tekneci – Tekirdağ Barosu Başkanı, Av. Kenan Çetin – Tunceli Barosu Başkanı, Av. Zülküf Uçar – Van Barosu Başkanı, Av. Fedayi Doğruyol – Yalova Barosu Başkanı.

İlk Defa Bir Adalet Nöbeti Sosyal Medya Üzerinden Gerçekleşti

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez,  “İlk defa, bir adalet nöbetini sosyal medya üzerinden bir araya gelerek yapmaya çalışıyoruz. Gerçekten de zor zamanlar, bizim için, hepimiz için. Dilerim, bu süreç kısa zamanda geçer.

Dün, 23 Nisan’dı. Meclis’in 100. Yıldönümüydü. Kutlu olsun. Gerçekten de garip olan bir şey yaşıyoruz. Vatanının kurtuluşu için kanıyla, canıyla bedel ödemiş atalarımızın ve onların şahsında da Atatürk’ün çok büyük emeğiyle bu ülke kuruldu ama… Görüyorsunuz ki, o zamandan bu zamana geçen 100 yıllık süreç içinde Meclis’in tamamen ilga edilmiş olduğu ve adının bile anılmadığı bir süreçten geçiyoruz. Yani Atatürk’le hesaplaşmayı, Atatürk’ten hesap sormayı bir türlü bitirememiş, adını anma gereği bile duymayan siyasetçilerin gölgesinde ülke yönetilmeye devam ediliyor. Şimdi bu süreç içerisinde, Adalet Nöbetlerini, biz, tam 23 Nisan’ın hemen ertesinde gerçekleştiriyoruz ve ‘Adalet’ istiyoruz.

Adalet Sesleri Sürüyor

Türkiye’nin her yerinde ‘Adalet’ sesleri, korona tedbirlerine rağmen, evde kalmamıza rağmen sürüyor. Açlık grevlerinde olan meslektaşlarımız var, davalarını Silivri’de takip ettiğimiz… Ve bedenlerini açlık grevlerine yatıran meslektaşlarımız var. Bir yerde, onların sesi olmak durumundayız. Tutuklu gazeteciler var. Bir haber ya da bir kitap yazdı diye tutuklu meslektaşlarımız var. Beğenmeseniz de, şarkı söylediği için, ölüme yatan ve canını yitiren iki Grup Yorum üyesi var.

Şimdi, bu süreç böyle devam ederken, Meclis’in 100.yılını kutlamaya çalışıyoruz. Bakıyorsunuz, her yerde bir ‘makbul’ vatandaş tipi yaratmaya çalışıyorlar. Meclis yayını sırasında, Mithat Sancar’ın, Erkan Baş’ın yayını kesiliyor! Yani, ‘makbul’ siyasetçi değilseniz eğer, konuşamıyorsunuz. ‘Makbul’ gazeteci değilseniz, yayın yaptığınızda, cezaevine atılıyorsunuz. ‘Makbul’ Avukat değilseniz, zaten hiçbir işiniz düzgün gitmiyor. Mahkumun bile ‘makbul’ olanı lazım, ki İnfaz Paketi çıkarken bile, ‘makbul’ mahkumlar üzerinden çıkıyor.
Çevre katliamları, korona zamanında bile devam ediyor. Mesela Salda Gölü’ne yapılanları izliyorum… Önce kamyonlarla kum kaçırılıyor, ardından elleriyle, görüntü mahiyetiyle durumu düzeltmeye çalışıyorlar. Bir başka yerde, sahra hastaneleri tartışılıyor. Eğer ‘makbul’ belediyeyseniz, ekmek dağıtabiliyorsunuz. Ama değilseniz, ekmek de dağıtamıyorsunuz, bağış da toplayamıyorsunuz.”

Ülkede Yaşanan Ayrımcılık Salgında Dahi Bitmedi

Korona sürecinde dahi, ülkede yaşanan ‘ayrımcılığın’ bir türlü bitmediğini ve sürdüğünü söyleyen Hatay Barosu Başkanı Av Ekrem Dönmez, “ders almıyoruz” derken, şu mesajı verdi:
Umarım, içinde olduğumuz bu süreç, sağlıklı bir şekilde sonuçlanır ve gelecek günleri hep beraber öreriz.”

etiketler: hatay barosu, hatay barosu haber, ekrem dönmez

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER