Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu;"Çocuklara kelepçe takılamaz"

Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu;”Çocuklara kelepçe takılamaz”

Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, basında yer alan haber içeriğinde bulunan fotoğrafta açık şekilde iki polis memurunun 12 yaşındaki bir çocuğu yüzüstü yere yatırıp çocuğun sırtına dizleriyle baskı ve şiddet uyguladıklarını üzülerek gördüklerini bildirdi.
Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, yaptığı açıklamada, haberin devamında çocuğa ters kelepçe uygulanarak gözaltına alındığının yer aldığına dikkati çekti.
Sadece basında yer alan fotoğrafta dahi 12 yaşındaki çocuğun birçok hak ihlaline uğradığını savunan Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, şöyle devam etti:
“Eylemi gerçekleştiren polis memurları hakkında uyguladıkları şiddet ve görevlerini yaparken ihlal ettikleri kanun maddelerinden dolayı soruşturma açılması gerekiyor. Yaşanan üzücü olayın takipçisi olup polisler hakkında soruşturma açılması için gerekli işlemleri yapacağız.
Buradan bir kez daha bütün kolluk görevlilerine sesleniyoruz. Hiç kimse kanunların üstünde değildir. Çocuk Koruma Kanunu Çocuğun Nakli başlıklı 18. Maddesinde açık şekilde şöyle diyor; ‘Çocuklara zincir, kelepçe ve benzeri aletler takılamaz.’ Bu haber vesilesiyle bir süredir komisyonumuza bildirilen bir hak ihlalinden de bahsetmemiz gerekiyor. Hatay’da meslektaşlarımızın bizimle paylaştığı bilgide çocuklar iki yanına geçen görevliler tarafından kolları arkaya kıvrılarak ve çocuğun içinde bulunduğu durum teşhir edilerek karakola, savcılığa ve duruşmaya getiriliyor. Yukarıda bahsettiğimiz kanun maddesinde açık şekilde görüleceği üzere kolluk tarafından alınması gereken önlemler bu değildir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER