Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay barosu Kadın Komisyonu: "Türk Medeni Kanununun kazanımlarından vazgeçmeyiz!"

Hatay barosu Kadın Komisyonu: “Türk Medeni Kanununun kazanımlarından vazgeçmeyiz!”

Hatay Barosu Kadın Komisyonu 17 Şubat 1926 tarihinde kabul edilen Türk Medeni Kanunu’nun (TMK) kazanımlarından vazgeçilmeyeceğini duyurdu. Hatay Barosu Kadın Komisyonu adına kaleme alınan açıklamada şöyle denildi:


“Medeni Kanun; Kişiler Hukuku, Aile Hukuku, Miras Hukuku ve Eşya Hukuku kurallarıyla, vatandaşların doğumundan ölümünden sonraki döneme kadarki süreçteki ilişkilerini düzenleyen temel bir kanundur.
17 Şubat 1926 tarihinde kabul edilen Türk Medeni Kanunu, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin hukuk alanındaki en büyük devrimlerindendir. Laiklik esas alınarak, çok hukukluluk kaldırılmış, bireyler eşit ve özgür yurttaşlar haline getirilmiştir.
Türk Medeni Kanunu, özellikle kadın haklarının güvencesi olmuştur.
TÜBAKKOM olarak, kadının özgür ve eşit birey olmasını destekleyen her türlü yasal düzenlemenin yanında olduğumuzu belirtiyor, Türk Medeni Kanunu’nun kabulünden bugüne kadar elde edilmiş kadın hakları kazanımlarına karşı yapılacak her türlü söylem, eylem ve yasal değişikliklere karşı, Cumhuriyetimizin kurucu felsefesine bağlı kalarak, kadın-erkek eşitliğini demokrasinin gereği olarak görerek mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 95. Yıldönümü’nde minnet ve saygıyla anıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER