Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Barosu Kuran Kursundaki "Müezzin şiddetinin" Takipçisi Olacağız!

Hatay Barosu Kuran Kursundaki “Müezzin şiddetinin” Takipçisi Olacağız!

 

Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Dörtyol ilçesinde bir camide meydana gelen, bir çocuğun fiziksel ve psikolojik istismara maruz bırakıldığı vahim olayın takipçisi olacaklarını bildirdi.

“Çocuklarımızın yaz aylarında cami ve il müftülüğü bünyesinde dini eğitim aldıkları bilinmektedir. Önce Muş ilinde sonra da Hatay ilinde yaşanan olaylar bu eğitimleri veren kişilerin çocukla iletişimi, çocuğa hak temelli yaklaşımı ve eğitim ortamının çocuğa uygunluğu hakkında denetimden geçirilmesi gerektiğini göstermiştir. Diyanet İşleri Başkanlığına başvurularak bu konularda bilgi edinilmesi ve Kuran Kurslarının çocuğun yüksek yararına uygun hale gelmesi için ekipte baromuzun da bulunacağı bir izleme-değerlendirme komisyonu kurulması ile ilgili talepte bulunulacaktır.

Ayrıca bu olay üzerine, altını bir kere daha çizerek belirtmek isteriz ki; çocukların fiziksel, duygusal, cinsel ve psikolojik olarak istismar edildiği her vakada çocuklara ait görüntüler sosyal medyada paylaşılarak çok hızlı bir şekilde yayılmakta ve ikincil mağduriyet yaratmaktadır. Bu hususa ayrıca dikkat ve özen gösterilmesi gerektiğini önemle hatırlatırız.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER