Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiHatay Barosu'ndan Ankara Barosu'na "Ali Erbaş" Desteği

Hatay Barosu’ndan Ankara Barosu’na “Ali Erbaş” Desteği

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın eşcinsellikle ilgili sözlerini eleştiren Ankara Barosu‘na destek verdi. Ankara Barosu yöneticileri hakkında eleştirmelerine karşı soruşturma başlatılmıştı.

Hatay Barosu’ndan Ankara Barosu’na “Ali Erbaş” Desteği

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Gündeme Oturan Cuma Hutbesi Neydir?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın geçtiğimiz Cuma günü verdiği hutbede “Ey insanlar. İslam, zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüz binlerce insan, gayrimeşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz, bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim” ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Barosu, “Faşistlik”le Suçlandı

Ankara Barosu, Erbaş’ın eşcinsellikle ilgili sarf ettiği sözlerini eleştirmişti. Ankara Barosu’nun yöneticileri hakkında soruşturma (halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan) başlatılmış, Erbaş’a, iktidar kanadından destek gelirken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Baro’yu “faşistlik”le suçlamıştı.

Hatay Barosu Başkanı Dönmez: Ankara Barosu Yalnız Değildir

Ankara Barosu’na destek veren Hatay Barosu’nun Başkanı Ekrem Dönmez,  “Ali Erbaş, insanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterecek, ama siz ona ayrıcalık ve yargısal dokunulmazlık tanıyarak, onu eleştiren Ankara Barosu’na soruşturma açacaksınız. Yargıda geldiğimiz vahim ve ayrımcı uygulama durumuna somut bir örnek. Ankara Barosu yalnız değildir.” açıklamasında bulundu.

Etiketler: diyanetdiyanet haberDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ekrem dönmez,  hatayhatay haber,

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER