Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Barosundan Boğaziçi Üniversitesindeki olaylara kınama

Hatay Barosundan Boğaziçi Üniversitesindeki olaylara kınama

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, üniversitelerin saygınlığı sadece üniversitelerin değil herkesin sorunu olduğunu bildirdi.
Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Son birkaç gündür Türkiye’nin gündemi haline gelen Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve sonrasında gelişen olay ve yorumları ibretle izlemekteyiz. Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atama usulüne ilişkin olarak, başta üniversite öğrencileri olmak üzere, üniversitenin akademik kadroları ve demokratik kamuoyundan ciddi tepkiler yükselmiştir. Gerek akademik kadronun, gerekse de üniversite öğrencilerinin dahli olmadan rektör ataması yapılması, haklı olarak öğrenciler ve üniversite kadrosu tarafından protesto edilmiştir.
Barışçıl ve demokratik protesto haklarını kullanan bazı öğrencilerin evlerine duvar, kapı kırılarak girilmesini, öğrencilerin gözaltına alınmalarını, gözaltına alınan öğrencilerin çıplak aramaya maruz bırakılmalarını ve bu kapsamdaki iddiaları ulusal ve uluslararası hukuk açısından endişe verici ve kabul edilemez bulmaktayız.
Sorun, atanan rektör adayının siyasi kimliği değil;  rektörün atanma biçimidir. Demokrasinin vazgeçilmezi olan katılımcılığı ve çoğulculuğu yok sayan üniversitelere rektör atama biçimi; ülkemizi sadece bilimsel açıdan çoraklaştırmamakta, demokratik değerlere olan inancımızı da ortadan kaldırmaktadır.”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER