Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay Bilim Şenliği 25-26 Eylül'de

Hatay Bilim Şenliği 25-26 Eylül’de

Hatay’da 2017 yılında Mehmet Mirioğlu, Timur Doğru ve Mehmet Ali Sultani tarafından kurulmuş olan Hevesli İnsan Bilim Atölyeleri Derneği (HİBA-Der) bilim, sanat ve felsefeyi toplumun eksiksiz her ferdine ulaştırmayı hedefleyerek dört senedir çeşitli formatlarda etkinlikler düzenlemektedir. HİBA, kurulduğu günden bu yana 120’nin üzerinde eğitim modülü, 1000’den fazla çevrimiçi eğitim, 150’nin üzerinde atölye, 3 forum/kongre, 8 sanat gecesi, 6 bilim şenliği, 12 bilim felsefe kampı, 17 doğa yürüyüşü, 6 kültür gezisi organize etmiş; 100’ün üzerinde akademisyene ev sahipliği yapmış; İzmir, İstanbul, Ankara ve Hatay olmak üzere 4 şehirde yapılanma oluşturmuş ve tüm bunlarla birlikte ulusal çapta binlerce “Hevesli İnsan”a ulaşmıştır.

 

Bu sene çalışmalarına yenilerini eklemek amacıyla Evrim Ağacı ve Öncül Analitik Felsefe Dergisi ile işbirliği halinde 4 şehirde yürütülecek “Bilim Sanat Felsefe Ayı (BSF’21) ” çalışmalarının organizasyonunu üstlenen Hevesli İnsan Bilim Atölyeleri Derneği, İzmir Bilim Sanat Felsefe Kampı, İstanbul Bilim Şenliği, Ankara Sanat Gecesi ve Bilim Şenliği etkinliklerinin ardından final etkinliğini gerçekleştirmek üzere rotasını Hatay’a çevirmiştir.

 

25 – 26 Eylül tarihlerinde Doğuş Okulları Aşağıokçular Kampüsü’nde gerçekleşecek olan “Hatay Bilim Şenliği” programında “İklim Krizinin Bilimi” başlıklı sunumu ile Galatasaray Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi İlke Bereketli; “Kapitalizm ve Psikoloji” başlıklı sunumu ile Psikolog Hasan Yılmaz; “Bilim Tanrı’yı Çürüttü mü?” başlıklı sunumu ile HİBA eş kurucusu Mehmet Mirioğlu, “Odaklanma Problemi” başlıklı sunumu ile HİBA eş kurucusu Timur Doğru; “Evrimin Yönü Önceden Bilinebilir mi?” başlıklı sunumu ile Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ergi Deniz Özsoy, “Türkiye’de Laikliğin ve Bilim Yayıncılığının Serüveni” başlıklı sunumu ile Bilim ve Gelecek Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ender Helvacıoğlu, “Kambriyen Patlaması: Yaşamın tarihindeki Büyük Devrim” başlıklı sunumu ile Hacettepe Üniversitesi’nden Nazlı Karol, “Yaşamın Kökeni” başlıklı sunumu ile İstanbul Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Çağatay Tarhan yer alıyor.

 

Hevesli İnsan Bilim Akademisi, Öncül Analitik Felsefe Dergisi ve Evrim Ağacı ekipleri bilime, sanata, felsefeye ilgi duyan herkesi “Bilim Sanat Felsefe Ayı” etkinliklerinin finali olarak gerçekleştirilecek “HATAY BİLİM ŞENLİĞİ”nde ağırlamak için sabırsızlanıyor. Etkinliğin aşı ve pandemi kurallarına dair koşullarını incelemek, programa göz atmak ve başvuruda bulunmak için www.bilimsanatfelsefe.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER