Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay BŞB’nin çalışması bittiğinde ‘ASİ SORUNU’ sona erecek…

Hatay BŞB’nin çalışması bittiğinde ‘ASİ SORUNU’ sona erecek…


Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Asi Nehri’ndeki kötü koku sorununun, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Asi Nehri yatağında süren çalışması bittiğinde ortadan kalkacağını bildirdi. DSİ Genel Müdürlüğü’nün Gazetemize hitaben, 23 Eylül 2017 tarihli özel bilgilendirme cevabi yazısında şu bilgiler yer alıyor:
“Antakya kent merkezinde Asi’ye mansaplanan Hanna, Altınçay, Saraycık ve Kuzeytepe Dereleri mevcuttur. Kurumumuzca, Asi Nehri’nin 5 km’lik kesiminde şevlerde hegzagonal kaplama ve Saraycık Deresi’nin ıslahı yapılmış olup, Hanna, Altınçay ve Kuzeytepe Derelerinin ıslahı hâlihazırda devam etmektedir. Doğrudan Asi Nehri’ne mansaplanan söz konusu yan derelere ne yazık ki birçok noktada evsel atıklar ve kanalizasyon deşarjlarının bağlandığı bilinmektedir.
Ayrıca, Asi Nehri’nin üzerine Suriye sınırından ülkemize girdiği noktadan itibaren Antakya kent merkezine gelinceye kadar birçok noktada, kurumumuz kontrolü dışında vatandaşlarca toprak bent kurulmakta ve mansaba cansuyu bırakılmamaktadır.
Bu durumda, Antakya kent merkezinde Asi Nehri’ne sadece evsel atıklar ve kanalizasyon akarak, kötü kokulara sebebiyet vermektedir. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nce, kent merkezinde, Asi Nehri’nin talveg kotunun altına yaklaşık 6,8 km uzunluğunda döşenmekte olan beton borularla (kuşaklama kanalı şeklinde) sağ ve sol sahilden bağlanan kanalizasyon atıkları toplanacak olup, bu çalışma tamamlandığında mesele önemli ölçüde çözülmüş olacaktır. Sizin ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadıyla bilgilerinize sunulur.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER