Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs İle Mücadeleye Devam Ediyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs İle Mücadeleye Devam Ediyor

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, küresel çapta büyük bir sorun haline gelen koronavirüs salgınının artması üzerine halk sağlığının korunması noktasındaki uygulamalarını yoğunlaştırdı.

İlk vakanın görüldüğü tarihten bu yana Hatay’ın 15 ilçesinde çeşitli tedbirler alan Hatay Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlaması esnasında da çalışmalarını sürdürdü.

İhtiyacı Olanlara Gıda Paketi

Pandemide işsiz kalan, çeşitli sebeplerle mağduriyet yaşayan ihtiyaç sahipleri için hazırlanan gıda kolilerinin ailelere ulaştırılmasına devam edildi. Gıda kolileri belediyenin titiz çalışması sonucu sosyal incelemeyle belirlenen vatandaşlara elden teslim edildi. Ayrıca evlerinde bakıma muhtaç olan yaşlı ve hasta vatandaşların çeşitli ihtiyaçları da karşılandı.

5 Bin Hijyen Seti Dağıtıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs bulaşısını önleme amacıyla özellikle kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlara, içerisinde yüzey ve zemin temizleme solüsyonu, antibakteriyel sıvı ve katı sabun, el hijyen ürünü ve maskenin yer aldığı yaklaşık 5 bin hijyen setini ulaştırdı. Büyükşehir ekipleri sokağa çıkma yasağından dolayı boş kalan sokaklarda yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlara da mama ve su temininde bulundu.

Koronavirüse karşı maske kullanımı, sosyal mesafe ve kişisel hijyenin büyük önem taşıdığını vurgulayan HBB yetkilileri, vatandaşlara çok dikkatle tedbir kurallarına uymaları çağrısında bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER