Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay, CHP Gençlik ve Kadın Kollarının Yeni Yönetimini Seçiyor

Hatay, CHP Gençlik ve Kadın Kollarının Yeni Yönetimini Seçiyor

Hatay Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), tamamladığı ilçe kongrelerinin ardından kadın ve gençlik kollarında yeni yönetimlerini seçiyor.

Hatay, CHP Gençlik ve Kadın Kollarının Yeni Yönetimini Seçiyor

Defne Gençlik Kolları Başkanı Vural Karataş Oldu

CHP gençlik kolları Hatay´daki seçimlerine Defne´den başladı ve Arsuz´la devam etti. Önceki gün yapılan kongreyle CHP Defne Gençlik Kolları başkanı ve yönetimini belirledi. CHP Gençlik kolları Genel Merkez MYK Üyesi İklime Kabasakal´ın da katıldığı kongrede partinin Defne Gençlik kolları Başkanlığına Vural Karataş seçildi ve yönetim kurulu ile il delegeleri de listesinden belirlendi.

Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keskin Oldu

CHP Arsuz İlçe Gençlik Kolları da dün yaptığı kongre ile yeni yönetimini belirledi. Buna göre CHP Arsuz Gençlik kolları Başkanlığına Mehmet Keskin getirildi.

Tek listeyle gidilen kongrede seçilen Keskin, “Daha çok barıştırıcı, bir siyaset bağından çok gönül bağı kurmayı hedefliyorum” dedi. Kongreye, CHP Hatay İl Başkan Yardımcısı Leyla Sakaroğlu, CHP Gençlik kolları MYK üyesi Kabasakal, Gençlik Kolları Hatay İl Başkanı Ali Kemal Kazar ile ilçe gençlik kolları önceki dönem başkanı Süleyman Devrim ve yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları il başkan adayı Barış Birim ile belediye meclis üyeleri de katıldı. Erdem Harmaoğlu´nun başkanlığındaki divanın yönetimindeki kongrede ilçe başkanlığına seçilen Keskin, “Bugüne kadar çağdaş ve demokrat bir yaşam modeli oluşturan, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu CHP çatısı altında bulunmaktan her zaman onur ve gurur duydum” diye konuştu.

‘Gelecek biziz´ sloganıyla yola çıktıklarını kaydeden Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çıktığımız bu yolda özgürlük, kardeşlikten yana her zaman birleştirici güç olacağız. Tek aday çıkmam dolayısıyla üzerime daha çok sorumluluk düşüyor. Daha çok barıştırıcı, bir siyaset bağından çok gönül bağı kurmayı hedefliyorum. Sizlerden yetki alarak başarılı bir dönem geçireceğimize inanıyorum. Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Devrim ve önceki dönem gençlik kolları başkan ve yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Yeni Yönetimin Yanında Olacağız”

Gençlik Kolları Hatay İl Başkanı Kazar da kongrede yaptığı konuşmada yeni yönetimin yanında olacağıni ifade ederken, Kabasakal ise, “31 Mart seçimleri öncesinde sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´na iktidarın gençlerle kurulacağı sözünü vermiştik. Bugün burada bu sözü tutmuş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu temsiliyet sadece yerelde devam etmeyecek. Bundan soraki aşamada genel iktidarı da birlikte kuracağız” dedi. Önceki dönem ilçe gençlik kolları başkanı Devrim de yeni yönetime birlikte yürüme sözü vererek, “Biz partinin öz evlatlarıyız, gidecek başka yerimiz yok” değerlendirmesini yaptı. Mehmet Keskin başkanlığındaki, 34 il kongre delegeleninin de belirlendiği yeni CHP Arsuz Gençlik kolları yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mehmet Ali Arslan, Ozan Zorlu, Alim Çalışkan, Kıymet Uçar, Mahmut Tultak, Şenol Özkan, Leyla Bilen, Emirhan Arıca, Özer Ekenel ve Mehmet Culha.

Hatay Gençlik Kolları Seçimleri Tarihleri

CHP´nin Hatay´daki gençlik kolları seçim takvimine göre seçimlere bugün Antakya´da devam edilecek ve diğer ilçelerde şu tarihlerde olacak:

Samandağ Gençlik Kolları: 01 Şubat Cumartesi
Erzin Gençlik Kolları: 02 Şubat Pazar
Dörtyol Gençlik Kolları: 02 Şubat pazar
Payas Gençlik Kolları: 02 Şubat Pazar
İskenderun Gençlik Kolları: 09 Şubat pazar
Belen Gençlik Kolları: 09 Şubat Pazar
Kırıkhan Gençlik Kolları: 15 Şubat Cumartesi
Reyhanlı Gençlik Kolları: 15 Şubat Cumartesi
Hassa Gençlik Kolları: 15 Şubat Cumartesi
Yayladağı 22 Şubat Cumartesi
Altınözü Gençlik Kolları: 22 Şubat Cumartesi

İskenderun CHP Gençlik Kolları Adayları

284 üyenin bulunduğu CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanlığı ve yönetimi için en az üç aday yarışacak.

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkan adaylarından Alkan Köybaşı ve Sercan Gönüllü gençlik kolları başkanlığı göreve talip olduğunu sosyal medyadan yaptığı paylaşımla açıkladı. Adaylardan Erdem Harmaoğlu ise dün gençlik kolları başkanlığına aday olduğunu belirtti.

Mursaloğlu Yeniden Aday Olmadı

Kongrede yeniden aday olmadığını duyuran CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Hurşit Mursaloğlu, yol arkadaşları olarak nitelediği gençlik kollarına açıklamayla seslendi. Mursaloğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Kuruluşun ve kurtuluşun partisi, ülkemizin kurucu iradesi ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisi´nde 2018 tarihinden bu yana yürüttüğüm CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanlığı görevini 9 Şubat 2020 tarihinde yapacağımız kongre ile sonlandıracağım. Gençlik kolları başkanlık dönemimde yol arkadaşlarım ile birlikte başarılı işler yaptık. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi ayrıca 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi olmak üzere iki önemli seçim geçirdik. Bu seçimlerde gece gündüz astığımız afişler ,bayraklar hiç durmadan sokak sokak dolaştığımız mahalleler, evler oldu. Kentin çeşitli noktalarında stantlar, seçim çadırları kurduk, halkımızla hep iç içe olduk. Buradan belirtmek isterim ki gençlik kolları bu partinin her daim enerjisi olmuştur. Çalıştığım tüm yoldaşlarım gerek sahada broşür dağıttı, gerek afiş, bayrak, pankart astı gerekse politika üretti, politikaları insanlara anlattı. Kapalı alanlardan çıkıp İskenderun Atatürk Anıtı Meydanında konserler düzenledik, etkinlikler yaptık. Çeşitli noktalarda basın açıklamaları yaptık. Tüm bunları sağlayan İskenderun gençlik örgütüne ve yol arkadaşlarıma teşekkür ederim. Tüzüğümüzün 3. maddesinde ´Cumhuriyet Halk Partisi ve üyeleri için siyasal yaşamda görev almak, onurlu bir toplum hizmetidir. Erdemli olmak, Cumhuriyet Halk Partili olmanın ön koşuludur´ denilmektedir ve ben bu onuru yaşadığım için çok gururluyum. Seçimler bir bayrak yarışıdır, parti içi şölendir. İnanıyorum ki 9 Şubat günü yapılacak kongreden İskenderun gençlik örgütü kol kola, birlik içinde çıkacaktır. Bu inançla, 9 Şubat tarihinde yapılacak CHP İskenderun Gençlik Kolları kongresinde aday olmayacağımı belirtir, ´Ulusa hizmet yolunda tüm varlığımız ile çalışmak parti üyelerinin bozulmaz andıdır´ ilkesinden yola çıkarak partimize yönelik hizmetlerime her daim devam edeceğimi beyan ederim. Birbirinden değerli başkan adayı arkadaşlarıma, yoldaşlarıma başarılar dilerim.”

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER