Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHATAY ÇİFTÇİSİNİN ELEKTRİK BORÇLARI TBMM GÜNDEMİNDE

HATAY ÇİFTÇİSİNİN ELEKTRİK BORÇLARI TBMM GÜNDEMİNDE

 

enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istediği bir soru önergesini TBMM Başkanlığına vererek Hatay lı çiftçilerin Elektrik borçlarını gündeme taşıdı.

Vekil Ertem önergesinde şu görüşlere yer verdi:

“Afrin operasyonu ve Suriye savaşından dolayı Hatay ciddi anlamda ekonomik kriz yaşamaktadır. Hatay İli’nin en büyük gelir kaynağı tarımdır ve çiftçilerimiz tarlalarını elektrik enerjisiyle elde edilen yer altı sularıyla sulamaktadırlar.

Çiftçilerimiz elektrik faturalarını daha önce dönemsel olarak ödemelerine rağmen 2 yıldır aylık fatura halinde ödemektedirler. Üst üste 2 fatura ödeyemeyen çiftçilerimizin elektrikleri kesilip tarlalarını sulayamamaktadır. Bu da zaten zor günler yaşayan çiftçilerimizi perişan etmektedir.

Bu çerçevede;

Suriye savaşı nedeniyle zor durumda olan çiftçilerimize ödemede kolaylık sağlamak amacıyla faturalarının tekrar dönemsel hale getirilmesi, elektriklerinin kesilmemesi, borçlarının ertelenmesi veya yapılandırılması gibi düzenlemeler yapmayı düşünüyor musunuz?

Çiftçilerimizin yoğun şikayetine neden olan ve üretim amacıyla kullanılan elektrik faturalarını dönemsel olarak ödemelerinden neden vazgeçilmiştir?

Elektrik borçlarını ödeyemeyen çiftçilere uygulanan faiz oranı kaçtır?

Çiftçilerimizin tarımsal sulamada kullanılan elektrikten kaynaklanan toplam borçları ne kadardır?

Tarımsal sulamada kullanılan elektrik ücretlerini azalmak için yürütülen veya planlanan çalışmalar var mıdır?”

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER