Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay Haber“Hatay Değerleri ile Buluşuyor” Konferansına Yoğun İlgi

“Hatay Değerleri ile Buluşuyor” Konferansına Yoğun İlgi

Mustafa Kemal Üniversitesi’nin işbirliği ve Hatay Vakfı Genel Başkanı Mehmet İhsan Aydeğer’in girişimleri ile Hataylı tüm bilim insanları, iş adamları, bürokratlar, sanatçılar ve sporcular “Hatay Değerleri ile Buluşuyor” konulu konferansta bir araya geldi.

“Hatay Değerleri ile Buluşuyor” Konferansına Yoğun İlgi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta konuşan Aydeğer, konferansın öğrenciler için moral ve motivasyon kaynağı olacağını belirterek “Burada bulunan Hatay’ın yetiştirdiği önemli isimler birazdan sizlere nereden nereye nasıl geldiklerini, hayat hikayelerini, başarılarını anlatacaklar. Bu etkinlikle sizlere biraz da olsa katkı sağlayabilmeyi amaçlıyoruz. Konferans bittiğinde ben inanıyorum ki yarınlarınıza daha bir özgüvenle bakacaksınız. Gençlere örnek olacak Hatay’da yetişen değerlerimizi sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Vakfı’nın faaliyetlerini takdirle karşıladıklarını belirterek konferansın öğrencilerin ufkunu açma noktasındaki önemini vurguladı.

TED Hatay Koleji Kurucusu Mustafa Özat, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Musa Kazım Arıcan, Danıştay 6. Daire Başkanı Emin Sınmaz, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı yaşam ve başarı öykülerini anlatarak öğrencilere değerli bilgiler verdi.

Hatay’ın Değerlerinin Hayatta Mutlu Olma, Gençlik Yılları ve Yabancı Dil Bilme İpuçları

TED Hatay Koleji Kurucusu Mustafa Özat, hayatta mutlu olmanın ipuçlarını verdi. Özat, “Başarı, doktor olmak mühendis olmak değildir. Başarı, insanın kendi istediği hedefe ulaşmasıdır. Sevdiği mesleği yapmayan insanların mutlu olması mümkün değildir” dedi.

Danıştay 6. Daire başkanı Emin Sınmaz, gençlik yıllarında yaşadığı zorluklardan bahsederek öğrencilik yıllarında hem çalışıp hem okuduğunun altını çizdi. Sınmaz, “Okumak sizin zihninizi sürekli açık ve zinde tutar. Okuma alışkanlığı edinmiş bir çocuğun eğitim hayatında başarısız olma ihtimali çok azdır” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Musa Kazım Arıcan, yabancı dil bilmenin önemine değindi. Arıcan, “En az bir yabancı dili anadiliniz gibi bilmeniz gerekir” şeklinde konuştu.

Son konuşmacı Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, Ulusal Ajans’ın projelerinden bahsederek gençlerin kişisel gelişimleri için bu projelere dâhil olması gerektiğini ifade etti. Astarcı, “Türkiye Ulusal Ajansı 15 yıllık bir kurum. Erasmus programına her yıl 1 milyar TL bütçe ayrılıyor. Yaklaşık 60 bin insanı yurtdışına gönderiyoruz. Sizler de projeler yazın, bu programlara katılın. Okul hayatınızdaki bu tür fırsatları iyi değerlendirin“ dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER