Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Dişhekimleri Odası'ndan Coronavirüs Çağrısı: "Acil Olmadıkça Dişçiye Gitmeyin"

Hatay Dişhekimleri Odası’ndan Coronavirüs Çağrısı: “Acil Olmadıkça Dişçiye Gitmeyin”

Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs açıklamasında bulundu. Alınacak tedbirlere dikkat çeken Başkan Seyfettin, çok acil olmadıkça dişçilere başvurulmamasını önerdi.

Hatay Dişhekimleri Odası’ndan Coronavirüs Çağrısı: “Acil Olmadıkça Dişçiye Gitmeyin”

Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, “Dişhekimliğinin, pandemik önlemlerin şekillendiği ve karar alındığı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve diğer mekanizmalarda temsil edilmemesinin eksiklik olduğunu düşünüyoruz. Doğrudan risk altında olan ağız-diş sağlığı çalışanları için karar almada gecikilmesi, bu yapılanmalardaki eksikliğin bir an önce giderilmesini, TDB ve diğer meslek örgütlerine de danışılmasının gerekliliğini ortaya koyuyor. Sağlık Bakanlığı özelde ve kamuda çalışan dişhekimlerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirleri bir an önce hayata geçirmelidir” dedi.

Diş Tedavilerini Erteleyen Karar Bir An Önce Hayata Geçirilmeli

Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, Türk Dişhekimleri Birliği ve Diş Hekimleri Odaları olarak dişhekimlerini ve halkın çapraz enfeksiyon riskini önleyecek elektif diş tedavilerin yapılmasını erteleyen kararın bir an önce hayata geçirilmesini, hekimler kadar kamuda hasta yığılmalarının önlenmesi açısından da hızlıca hayata geçirmesini talep ettiklerini ifade etti.

Başkan Seyfettin “Birkaç gündür farklı iletişim yollarıyla ; Global 2019 – nCoV pandemisi karşısında ulusça alınan önlemler çerçevesinde sizlere Bilimsel verilerle bilgiler aktarmaya çalıştık. Size hizmet etmek için öncelikle çapraz enfeksiyon açısından sizi ve kendimizi korumalıyız. Diş hekimleri meslek hayatları boyunca enfeksiyon riskinin önlenmesi açısından en deneyimli meslek grubudur. Ancak yayılma hızı çok yüksek olan bu vakada sağlıklı kişiler enfeksiyon kapabilir, hastalıklı olanlar virüs bulaştırabilir. Her ne kadar Diş hekimleri olarak ADSM’lerde ve Muayenehanelerde tüm önlemleri almış olsak ta mümkünse acil olmayan diş tedavileri dışında bu geçiş dönemi süresince kurumlarımıza başvurmamanızı öneririz.” sözlerine yer verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER