Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Dişhekimleri Odası'ndan Normalleşme Takvimi Açıklaması

Hatay Dişhekimleri Odası’ndan Normalleşme Takvimi Açıklaması

Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Yönetim Kurulu adına yazılı açıklamada bulunan Nebil Seyfettin, dişhekimlerinin kesintisiz sağlık hizmeti vermeye devam ettiğini ifade etti.

Hatay Dişhekimleri Odası’ndan Normalleşme Takvimi Açıklaması

Seyfettin “ Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde ilk koronavirüs vakası görüldüğünün 11 Mart 2020 tarihinde açıklanması üzerine, Türk Dişhekimleri Birliği zaman geçirmeden kamuoyuna ve meslektaşlarımıza yönelik çalışmalarını süratle yapmış ve yapmaya da kesintisiz devam etmektedir.

Türk Dişhekimleri Birliği, Dişhekimleri Odaları ve Dişhekimleri;  toplumun genel sağlığını önceleyen ve önemseyen bir yaklaşımla, halkımızın genel sağlığı ve ağız diş sağlığının iyileştirilmesi yönünde her türlü çabayı göstermektedirler.

Dişhekimlerimiz,  11 Mart 2020 tarihinden günümüze kadar geçen süreçte COVİD-19  pandemisinden ‘Korunma ve Önlem’ konusunda Sağlık Bakanlığı ve Türk Dişhekimleri  Birliği’nin yayınladığı protokol çerçevesinde azami dikkat göstererek, halen kliniklerinde acil diş tedavilerini yapmaya devam etmektedirler.

Dişhekimleri 1 Eylül 2020’de Çalışmaya Başlayacak Haberleri Gerçeği Yansıtmıyor

Son günlerde bazı gazetelerde ve sosyal medya ortamlarında yayımlanan ve kaynağı belli olmayan, Covid-19 sonrası normalleşme takvimi içerisinde, dişhekimlerinin 1 Eylül 2020 tarihinde çalışmaya başlayacağına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ne Sağlık Bakanlığı’nın ne Bilim Kurulu’nun ne de Türk Dişhekimleri Birliği’nin bu yönde bir kararı bulunmamaktadır. Ayrıca ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin tümden durdurulması zaten söz konusu olmamıştır. Elektif işlemlerin durdurulması dahi zorunluluk olarak değil, tavsiye niteliğinde belirtilmiştir.

Pandemi sürecinin en başında, Covid-19 önlemlerini alan ilk meslek grubu dishekimleri olmuştur.  Bu bağlamda acil diş hekimliği hizmetleri dışındaki tedavileri ertelememiz, Türk Dişhekimleri Birliği ve Odalarımız tarafından tavsiye edilmiş, ardından Bilim Kurulu da aynı yönde görüş bildirmiştir.

Dişhekimliği eğitimimiz gereği oluşabilecek tüm riskler ile ilgili bilgi birikimimiz ve deneyimimiz en üst düzeydedir.

Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetinde Dezenfeksiyon Koşulları Eksiksiz Sağlanmak Zorundadır

Ağız ve Diş Sağlığı hizmetinin sunumunda tüm dezenfeksiyon ve sterilizasyon koşulları eksiksiz sağlanmak zorundadır ve tüm meslektaşlarımız bu kurala titizlikle uymaktadırlar.
Dişhekimleri, tüm dünyada olduğu gibi kendisini,klinik yardımcılarını ve hizmet sunduğu hastalarını her türlü enfeksiyon riskinden korumak için salgın öncesinde olduğu gibi salgın süresi ve sonrasında da uygulanacak ilave dental prosedürler hususunda son derece titiz davranmaya devam edeceklerdir.

Meslektaşlarımızı ve hastalarımızı tedirgin eden, acil tedavilerin ötelenmesine ve hayati tehlikelerin ortaya çıkmasına neden olabilecek, kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesini, bu konuda doğru bilgilendirme adreslerinin; Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Türk Dişhekimleri Birliği ile Dişhekimleri Odaları olduğunu hastalarımıza ve kamuoyuna duyurur, sağlıklı günler dileriz.”

Etiketler:  hatay, hatay haberHatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin,

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER