Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Dişhekimleri, "Sağlıkta Şiddet Yasasını" Reddeden Milletvekillerini Kınadı

Hatay Dişhekimleri, “Sağlıkta Şiddet Yasasını” Reddeden Milletvekillerini Kınadı

Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin tarafında yapılan açıklamada Sağlıkta Şiddet Yasasının gündeme alınmasını reddeden milletvekilleri kınandı.

Hatay Dişhekimleri, “Sağlıkta Şiddet Yasasını” Reddeden Milletvekillerini Kınadı

Başkan Seyfettin,  “Dünyada yaşanan COVID-19 pandemisi çok fazla hastalık ve ölüm oranına neden olmuştur. Sağlık çalışanları ön cephedeki askerlerdir. Pandemi sırasında evinden, ailesinden uzak durup, gece gündüz demeden halkımızın sağlığı için çalışan, hastalanan ve ne yazık ki ülkemizdeki ölüm oranının yüzde 10’unu oluşturan sağlık personelleri, fiziksel ve zihinsel yorgunluk, zor triyaj kararları, hasta ve meslektaşlarını kaybetmenin acısı ve enfeksiyon riski ile karşı karşıyadır. Türk Dişhekimleri Birliği olarak da yakın zamanda Covid-19 nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa Oral’i kaybetmenin acısını yaşıyoruz.

Sağlık Çalışanları Enfeksiyonu Ailelerine Geçirme Konusunda da Endişelidir

Sağlık çalışanları, kişisel güvenlik endişelerinin yanı sıra, enfeksiyonu ailelerine geçirme konusunda da endişelidir. Hükümetlerin sağlık emekçilerini sadece konuşlandırılacak piyonlar olarak değil, insan olarak görmeleri hayati önem taşımaktadır. Sağlık çalışanlarının her ortamda her türlü güvenliği sağlanmalıdır.

7 Nisan günü Meclis’te yapılan oylamada Sağlıkta Şiddet Yasasının gündeme alınmasını reddeden milletvekillerini kınıyoruz. Herkes Evinde otururken cephede 24 saat savaşan Sağlık çalışanlarını koruyacak ve motive edecek olan bu yasanın gündeme alınmama gerekçelerini öğrenmek istiyoruz.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen biz sağlık çalışanları, her zaman, eğitimini en iyi şekilde almış olduğumuz bu kutsal görevi ifa etmeye, şartlar ne olursa olsun, nefesimiz yettiğince yeminimize bağlı kalarak Halkımızın sağlığını korumak için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz.”

Etiketler:  hatay, hatay haber, Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, sağlıkta şiddet yasası

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER