Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay Doğa ve Yaşam Derneği, Projelerini Gerçekleştirecek Arsayı Bir Türlü Bulamamaktan Yakındı

Hatay Doğa ve Yaşam Derneği, Projelerini Gerçekleştirecek Arsayı Bir Türlü Bulamamaktan Yakındı

Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kabul edilen projelerini gerçekleştirmek için uygun arsayı bir türlü bulamadı. Arsa sıkıntısından yakınan Karaahmetli, Hatay’da kuruluşlarından 7 sene geçmesine rağmen bir arpa boyu yol alamadıklarını iddia etti.

Hatay Doğa ve Yaşam Derneği, Altınözü’ndeki Arsadan 2 Aydır Cevap Bekliyor

Sokak hayvanları için birçok uğraşta bulunan Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı quennbet Karaahmetli, Hatay’ın büyükşehir olduğu için sevindiklerini ve Hatay’a yakışır Medeniyetler şehrine yakışır bir bakım evi kurulmasını hayal ettiklerini ifade etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ın kendilerini her zaman kapılarını açtığını vurgulayan Karaahmetli, Savaş’ın sundukların projeyi beğenerek onayladığını belrtti.

Altınözü’ndeki Arsadan 2 Aydır Cevap Bekleniyor

Buldukları arsalardan sürekli ret cevabı almaktan yakınan Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli, “Hemen çalışmalara başladık. Büyük bir tesis kurulacak 15 ilçeyi kapsayacak Türkiye’nin en iyi hayvan bakım evi kurulacaktı. Projeler çizildi görüşmeler başladı. Projeyi hayata geçirmek için arsa lazımdı! Hatay Büyükşehir Belediyesi ile aylarca arsa bakıldı. Yazılar yazıldı. Aylar sonra gelen cevap: Hayır burası olmaz. Bir daha arsa arayışına girdik. Bir daha yazı yazıldı bir daha red cevabı geldi! Bir daha arsa bulduk Altınözü’nde yazılar yazıldı 2 aydır cevabını bekliyoruz.. Umarım bu arsanın da gözünün üstünde kaş yoktur. Bu geçen zaman zarfında ilçe belediyeleri görüşmeler yaptık. Olumlu geçen görüşmelerde oldu, bizim yetkimizde değil Büyükşehirde diyende. 5199 Sayılı Hayvan Hakları kanunu, Zabıta Kanunu ve Bakanlıkça çıkarılan Kuduzla mücadele kanunda en başta kuduzla mücadelede sorumluluk ilçe belediyelerindeydi oysa. Bakım evi kurulsun yetkimiz yok, paramız yok! Ekip kurulsun ekibimiz yok.” ifadelerine yer verdi.

Toplanan Hayvanlar Zehirlenerek Çöplüklere Atılıyor

Sokak hayvanlarının kısırlaştırma ile üremelerinin kontrol altına alınmadığını belirten Karaahmetli, beslenme odaklarının kurulmadığı için hayvanların aç, sığınacak yeri olmadığını kaydetti.

Toplanan hayvanlara ilişkin de açıklamada bulunan Karaahmetli, “Toplanan hayvanlar ne mi oluyor. Sokak sokak zehirleniyor ciğerleri parçalana parçalana ölüyorlar, toplayıp dağ başlarına, çöplüklere atılıyorlar.Belediyelerin bakmaya zahmet etmediği toplayıp çöplüklere attıkları canlara yapılanlar kimsenin yanına kar kalmayacak. Hayvan hakları kanunundaki cezai yaptırımın az olduğunu sanıyorsunuz diye sevinmeyin. Hatay Hayvan Hakları Barosu Türkiye de bir ilk davayı başlattı.” sözlerini belirtti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER