Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Eczacı Odası;" Grip  Aşısı azlığı bizim yarattığımız bir sorun değil"

Hatay Eczacı Odası;” Grip  Aşısı azlığı bizim yarattığımız bir sorun değil”

 

Hatay Eczacı Odası Korona Virüs salgınına karşı koruyucu tedbirler arasında yer alan grip aşısının vatandaşlarca kullanılması çağrısında bulundu.

Hatay Eczacı Odası Hatay Halkına Grip aşısı konusunda şu çağrıyı yaptı:

Sayın Halkımız,

Ülkemizde ve dünyada tüm şiddeti ile devam eden COVID-19 koronavirüs pandemisi nedeniyle kış mevsiminin yaklaştığı bugünlerde halksağlığı açısından koruyucu tedbirlerin alınması önem arz etmektedir.

Hatay Eczacı Odası;” Grip  Aşısı azlığı bizim yarattığımız bir sorun değil”

İlgili üretici firma olan Sanofi Pasteur’un yukarıda yer alan yazısından da anlaşılacağı üzere koruyucu tedbirler arasında olan grip aşılarının Ülkemizde, halkımızın kullanımına sunulması için planlanan tarihin Ekim-Kasım 2020 olacağı ve geçen yıl ithal edilen sayılarda satışa sunulacağı bildirilmiştir.

2019 yılında Ülkemize ithal edilen grip aşısının 1.3 milyon adet olduğu ve Ülkemizin nüfusunun da 83 milyonu aştığı göz önünde bulundurulduğunda bu sayının yetersiz olduğu açıkça görülmektedir.

Grip aşılarının halkımızın ihtiyacını karşılayacak miktarda temin edilmesi yetkililerin ve ilgili üretici firmanın sorumluluğunda olup, bu konuda biz eczacıların herhangi bir rolü bulunmadığını siz değerli halkımıza saygıyla duyururuz.

Unutulmamalıdır ki, eczacılar her durum ve koşulda halkımızın en yakın sağlık danışmanıdır.

HATAY ECZACI ODASI

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER