Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Eczacılar Odası: "Prof. Ceyhan, Meslektaşlarımızı Yaraladı"

Hatay Eczacılar Odası: “Prof. Ceyhan, Meslektaşlarımızı Yaraladı”

Hatay Eczacılar Odası, Hacettepe Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın açıklamalarının eczacıları suçladığı ve haksız, mesnetsiz itham ettiği gerekçesi ile meslek mensuplarını yaraladığını dile getirdi.

Hataylı Eczacılar Odası: “Prof. Ceyhan, Meslektaşlarını Yaraladı”

Hatay Eczacı Odası Yönetimi adına Başkan Sedat İlkin Aközcan imzalı açıklamada, “Ülkemizin en saygın üniversitelerinden olan Hacette Üniversitesi’nde Profesör unvanıyla çalışan Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 19.03.2020 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, biz eczacılar hakkında, tezgâh altı ve Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu fiyatlardan daha pahalıya ilaç satışı yaptığımızı; kendisinin de konuşmasında belirttiği gibi ‘kulaktan dolma duyumlarla’ söylemiştir. Bu cümleler, 7 gün/ 24 saat halkımıza kamu hizmeti veren biz eczacıları derinden yaralamış ve üzmüştür.

Meslektaşlarımızı Zan Altında Bırakan İddialarını Kabul Etmiyoruz

Akademik kariyere sahip ve Profesörlük ünvanına ulaşmış birinin, bilimin ışığında somut temellere dayanan cümleler kurması gerekirken, kulaktan dolma duyumları televizyon ekranlarında dile getirmesi bilimsellikten çok uzakta kalmaktadır.


Ülkemizin yaşadığı olağanüstü bu günlerde fedakârca eczanelerinde görevini ifa eden biz eczacılar, kendi sağlığımızı da riske atarak mesleğimizi; kamu ve halk sağlığı yararına icra etmekteyiz.

Ülkemizde eczanelerde satılan ve Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı tüm ilaçların fiyatları bakanlık tarafından belirlenmiş olup Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın konuşmasında belirttiği gibi tezgah altı bir satış kesinlikle söz konusu değildir.

Profesör doktor unvanına sahip Mehmet Ceyhan’ın eczacı meslektaşlarımızı itham ederek zan altında bırakan iddialarını kabul etmiyor şiddetle reddediyoruz. Kendisini tüm eczacılardan özür dilemeye davet ediyoru ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER