Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Eğitim-İş Başkanı Sadış, 2019 Yılını Değerlendirdi

Hatay Eğitim-İş Başkanı Sadış, 2019 Yılını Değerlendirdi

Eğitim-İş Hatay Şube Başkanı H. Suat Sadış, 2019 yılına ilişkin değerlendirmede bulundu. Başkan Sadış, 2019 yılının dünya ve bölgemiz açısından iyi anılacak bir yıl olmadığını dile getirdi.

Hatay Eğitim-İş Başkanı Sadış, 2019 Yılını Değerlendirdi

Başkan Sadış, “Umut ve azim, mücadelenin dinamosu, kavganın ateşidir. Eğitim-İş olarak 2020’yi umutla ve ülkemizin aydınlık insanlarına umut olma arzusuyla karşılıyor olsak da, mücadelenin rotasının sağlamasını yapmak, elbette geride bıraktığımız senede yaşananlara dair doğru tespitlerde bulunmaktan geçmektedir. Ne yazık ki 2019, dünya ve bölgemiz açısından iyi anılacak bir yıl olmamıştır. Ortadoğu ülkeleri savaş yerine dönmüş, kapitalizm yoksul ile zengin arasındaki uçurumu giderek açmış, emperyalistler ülkelerin bütünlükleriyle yap-boz gibi oynama konusunda daha da pervasızlaşmıştır. Türkiye için ise maalesef dünya geneline hakim olan bu kara tablonun daha ağır bir hali söz konusudur. 2019, ülkemiz için takvimden kopan yapraklar değil, çağdaş bir ülke olma ilkesinden atılan geri adımlar anlamı taşımaktadır.”

“Adalete Olan İnanç Yerle Bir Edilmiş”

“Geride bıraktığımız yılda; ülkemizde ifade özgürlüğü kırpılmış, adalete olan inanç yerle bir edilmiş, demokrasilerde görünmeyecek tablolar sıradan hale gelmiş, toplum bizzat iktidar politikaları ve söylemleriyle kutuplaştırılmış, gericilik iktidar eliyle yükseltilmiş, kadın cinayetleri cezasızlığın verdiği pervasızlıkla artmış, doğa talanı ve rant hat safhaya çıkmış, yani ülkemiz kasıtlı bir yönetimin hırsıyla muasır medeniyetler seviyesine ulaşma rotasından epey saptırılmıştır. Ülkemizde en çok tahrip edilen alanlardan birisi de ne yazık ki eğitim olmuştur.

Hatay Eğitim-İş Başkanı Sadış, 2019 Yılını Değerlendirdi

2020’yi umut ve azimle, ancak 2019’da ne olduğunu asla unutmadan karşılıyoruz! Atatürk, o kara tahtanın başına geçip ilk harfi yazdığı günden bu yana eğitimi geriletmeye çalışanların olduğunu, çağdaşlığın düşmanlarının bulunduğunu unutmuyor, 2020’yi bu gericiliği -tarihte olduğu gibi- mağlup edecek bir ruhla karşılıyoruz. Başta öğrencilerimiz ve meslektaşlarımız olmak üzere, tüm yurttaşların yeni yılını bu duygularla kutluyoruz.” sözlerine yer verdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER