Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay Eğitim Sen: "Şiddeti Meşrulaştırmayın"

Hatay Eğitim Sen: “Şiddeti Meşrulaştırmayın”

Hatay Eğitim Sen Şubesi, Altınözü ilçesinde bir idarecinin darp edilmesinden sonra, Ahmet Benli Lisesinde yaşanan okul baskınıyla, öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin meşrulaştırıldığını öne sürdü.

 

Eğitim Sen Hatay Şubesi Yürütme kurulu imzasıyla yapılan Basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

 

“07.10.2021 Perşembe günü Antakya İlçesindeki bir lisede kendilerini Ülkü Ocakları üyesi olarak tanıtan 3 kişi okula girerek okulun iç işleyişine müdahale etmeye çalışarak kargaşa ortamı yaratmış, eğitim ve öğretim aksatmaya çalışmışlardır. Şahıslar öğrencilere talimatlar vererek okul çalışanlarının görevlerini yapmalarını engellemişlerdir. Olaya müdahale eden okul idarecileri ve öğretmenleri baskı altına almaya çalışmış bunun üzerine güvenlik güçleri çağrılarak olayla ilgili işlem yapılması sağlanmıştır.

 

Pandemi nedeniyle öğrencilerin ve toplum sağlığının korunması amacıyla velilerin kısıtlı bir şekilde okullara alındığı bir dönemde okulla alakası olmayan kişilerin okullara girmeleri ve okullarda kargaşa yaratmalarını kınıyoruz.

 

Her dönemde olduğu gibi yaşanan olayların üstünü örtmek ve olayı saptırmak amacıyla olaya müdahale eden öğretmenlerimizi ve okul personelini “ yalan ve iftirayı huy edinmiş eğitimci kisvesi altında bölücü terör örgütlerini destekleyen kimseler” olarak niteleyerek öğretmenlerimizi hedef olarak göstermiştir.

 

Yaşanan bu olayla birlikte bir ay önce Altınözü ilçesinde bir idarecinin okulda darp edilmesi gibi olaylar öğretmenlerimize karşı uygulanan şiddeti meşrulaştırmaktadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Yaşanan bu olaylar iktidarın eğitim emekçileri ile ilgili bakış açısını yansıtmaktadır. Yetkililerin öğretmenlerle ilgili yaptığı sorumsuzca açıklamalar bu tür şiddet olaylarının artmasına neden olmaktadır.

 

Eğitim Sen Hatay Şubesi olarak; Bu olayları yaratanlara gereken cezalar verilmelidir. Gereken cezalar verilmediğinde öğretmenlere uygulanan şiddet gittikçe artacaktır.

 

Öğretmenlere karşı şiddetin önüne geçmek için bütün Yetkilileri göreve çağırıyor ve bu sürecin takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER