Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Gastronomi Evi'ndeki 'Ödüllü Tarif Yarışması'nın Birincisi "Bayat Ekmek Aşı"

Hatay Gastronomi Evi’ndeki ‘Ödüllü Tarif Yarışması’nın Birincisi “Bayat Ekmek Aşı”

Hatay Gastronomi Evinde yapılan ‘Ödüllü Tarif Yarışması‘nda Hatay’ın unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yarıştı. ‘Ödüllü Tarif Yarışması’nda Esra Helvacı bayat ekmek aşı ile birinci, Canel Demir adak çorbası ile ikinci, Sümbül Gülüm kebbul yemeği ile üçüncü, Kamer Doğan tıffahiye yemeği ile dördüncü oldu.

Hatay Gastronomi Evi’ndeki ‘Ödüllü Tarif Yarışması’nın Birincisi “Bayat Ekmek Aşı”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın girişimleri sonucunda hayata geçirilen Hatay Gastronomi Evi Hatay’ın geleneksel lezzetlerinin gelecek nesillere aktarılmasında ve kent gastronomisinin ulusal ve uluslararası alanda en iyi şekilde temsil ediyor.

Savaş’tan Yarışmacılara Teşekkür

Ekrem Şirin, Hüsne Özer ve Süheyl Budaktı’nın jürliğini yaptığı ‘Ödüllü Tarif Yarışması’nda Esra Helvacı bayat ekmek aşı ile birinci, Canel Demir adak çorbası ile ikinci, Sümbül Gülüm kebbul yemeği ile üçüncü, Kamer Doğan tıffahiye yemeği ile dördüncü olurken, yarışmacılara başarı belgeleri takdim edildi.

Prof. Dr. Nazan Savaş, unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetleri tek tek tadarak jüri ile birlikte değerlendirerek katılan tüm yarışmacıları tebrik ederek teşekkürlerini iletti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER