Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Gastronomi Evi'nden Çölyak Hastalığı Bilgilendirmesi

Hatay Gastronomi Evi’nden Çölyak Hastalığı Bilgilendirmesi

Hatay Gastronomi Evi, Hatay mutfağına özgü lezzetleri misafirlerinin beğenisine sunuyor. “Çölyak Hastalarının Günlük Beslenme İhtiyaçları” ile ilgili sohbete ev sahipliği yapan Hatay Gastronomi Evi’nin etkinliğine Çölyak hastaları ve aileleri katılım gösterdi.

Hatay Gastronomi Evi’nden Çölyak Hastalığı Bilgilendirmesi

Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sinem Nergizoglu, Çölyak hastalığı hakkında detaylı bilgiler paylaşarak hastaların neler tüketip tüketmemeleri ve dikkat etmeleri gereken konuları aktardı.

Çölyak Hastalığı, Genetik Yatkınlıkla Ortaya Çıkabilir

Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sinem Nergizoglu, “Çölyak hastalığı genellikle genetik yatkınlıkla ortaya çıkabiliyor. Fakat bu hastalık sonradan da ortaya çıkabiliyor. Çölyak hastalarının tüketmesi ve tüketmemesi gereken besinler var. Hastalarımız özel tıbbi beslenme tedavisine maruz kalmaktalar. Özellikle buğday, arpa ve çavdar gibi besinleri tüketmemeleri gerekiyor. Bu besinleri tükettikleri zaman hangi besinleri ilave olarak tüketmeleri konusunda bilinçli olmaları gerekmekte. Bu konuda ailelerimize de çok önemli görevler düşmektedir. Çölyak hastalarımızın bilinçlenmesi amacıyla gerçekleştirilen sohbetimize ev sahipliği yapan Hatay Gastronomi Evi’ne teşekkür ederim” ifadesinde bulundu.

Sohbet sonrası Şef Süleyman Demirel, Çölyak hastaları için özel hazırlamış olduğu yeşil mercimek salatası ikram etti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER