Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay Haber Hatay genelinde 81 yasadışı göçmeni yakalandı

 Hatay genelinde 81 yasadışı göçmeni yakalandı

 

Hatay İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Hatay genelinde İcra Edilen geneli Huzur ve Güven Uygulaması çerçevesinde 49 araçla taşınan 81 yasadışı göçmen yakalandığı bildirildi

.

Hatay Valiliğinden verilen bilgiye göre, 21 Ağustos 2021 günü Türkiye genelinde icra edilen Türkiye Huzur ve Güven uygulaması kapsamında Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından suçluların tespiti ve yakalanmasına yönelik 15 İlçe Jandarma Komutanlığı, Asayiş, TEM, KOM, GKİT, SİBER, Trafik Şube Müdürlüğü ve Jandarma dedektiflerinde (JASAT) görevli 336 personelin katılımıyla 59 farklı noktada 21.00-24.00 saatleri arasında Huzur ve Güven uygulaması icra edildiği belirtilidi.

Uygulamada, 5.337 şahıs sorgulanırken, 277 iş yeri kontrol edildiği ve Belen ilçesi Kurtlusoğuksu mahallesindeki arazi içerisinde 1’i Alman, 31’i Suriye vatandaşı olmak üzere 32 ve Yayladağı ilçesi Şenköy ve Güveççi mahallelerinde Suriye Uyruklu A.E., N.D., H.Y., A.H. ve M.E.A. isimli organizatörler tarafından dört farklı araç içerisinde taşınan 49 olmak üzere toplam 81 yasadışı göçmen ile 10 gr. kubar esrar maddesi yakalandıkları ifade edildi.

Valilik açıklamasında, Olayla ilgili yakalanan organizatörler gözaltına alınarak adli işlemlere başlanırken, yabancı uyruklu şahıslar ise sınırdışı edilmek üzere Hatay İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildiği bilgisini paylaştı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER