Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Kasım sayısı çıktı

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Kasım sayısı çıktı

 

Kapak Konusu: Hatay İskelet Mozaiğine Farklı Bir Bakış

Olmak ya da Olmamak

 

Yerelde aylık olarak yayınlanıp, 199 sayıya ulaşan Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin Kasım sayısı çıktı.

Sahipliğini Gazeteci Mehmet Ali Solak’ın yaptığı derginin bu sayısında, uzun süre tartışmalara neden olan Hatay İskelet Mozaiği kapak konusu yapılırken, ülkemizin duayen gazetecilerden Özgen Acar’ın, Hatay İskelet Mozaiğine Farklı Bir Bakış: Olmak ya da Olmamak. Bütün sorun da bu’ başlıklı yazısına yer verilmiş. Gazeteci Solak ise, “Ölüm, göz kırpmak kadar yakın” yazısıyla geçirdiği trafik kazasına yönelik bir yazıyı kaleme almış. Derginin söyleşi bölümünde ise Arif Okay’ın, ‘Ölümünün 20. yılında Sendikacı Kemal Sülker Okur ile ilgili bilgilere yer verilmiş.

Dergide yer alan yazarlar ile yazıları da şöyle; Selman Büyükaşık ‘Bir Kaos Döneminin Romanı: DEVİR’, Adil Okay  ‘Eylül Çirkinleme…’, Hüseyin Evcil ‘Esrarengiz Ölüm’, Avukat İbrahim Ersuz ‘Kimlik Mücadelesi’, Emekli Genel Müdür Yahya Aksoy ‘Yazıdan Önce Rakamlar’, Avusturalya’dan düşüncelerini paylaşan Hulusi Atahan “Gereksizler” yazısının yer aldığı dergide, Dr. Necdet Özkaya’nın “Kharon” ile Dr. Muhsin Boz’un “Bir Diş Çürüğü” başlıklı anı ve öyküleri okunmaya değer.

Dergide ayrıca Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi yapılan Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri ile ilgili habere de yer verilerek, Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin elde ettiği ‘En İyi Dergi Söyleşi’ birincilik ödülüne de yer verilmiş.

Hatay’da gelişen olaylar, Hatice Elveren Peköz’ün ‘Söz Bitti’ adlı şiiri ile Nurhan Sağlar’ın ‘Pasta tarifleri’ de dergide yer alan yazılar arasında.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER