Pazartesi, Mayıs 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Güney Rüzgarı Dergisi'nin Nisan-Mayıs sayısı çıktı

Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin Nisan-Mayıs sayısı çıktı

SAĞIKLI KAL, SAĞLIKLI DÜŞÜN, SAĞLIKLI YAŞA!

Hatay’da 24 yıldır aylık olarak yayınlanan Hatay Güney Rüzgârı Dergisi, Covıd-19 salgını nedeniyle Nisan-Mayıs dergileri birleştirilerek yayınlandı.

Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin Nisan-Mayıs sayısı çıktı

Sağlıklı kal, Sağlıklı düşün, Sağlıklı yaşa” kapak konusunu ele almış. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle derginin rahatça okunabilmesi için internet üzerinden de yayın yapan dergiye, http://www.xn--hataygneyrzgar-lsbe91g.com/’dan ulaşabilir.
Türkiye Gazeteciler Federasyonunun yaptığı “Kentine Sahip Çık” ve “Reklam Ver” çağrısını okurlarıyla paylaşan dergi, yerel basının son günlerde yaşadığı sıkıntılardan Hatay Güney Rüzgarı Dergisi olarak da olumsuz etkilendiğine dikkat çekiyor. Dergideki “Yüce millet büyük bayramlara hazır” dosyası da okunmaya değer. Evde kaldığımız dönemde bilgiye ve bilgi kirliliğine işaret Gazeteci Mehmet Ali Solak, “Kalıcı düşmanlık mı, kalıcı barış mı?” başlıklı makalesinde insanları düşündürmeye devam ediyor.
Dergide yer alan yazılar ve yazarların listesi şöyle:Kamil Akdoğan-Seyahat(name)lerde Antakya -9- “Andrey Archibold PATON”, Mustafa Solak- Tekalif-i Milliye ve bağış kampanyası, Yahya AKSOY- Yardımlaşma Kültürü, Adil Okay- Koronavirüs Günlüğü, Sedef Yeral- Hoşgeldin Bahar, Dr. Muhsin Boz- Sağlık hizmetlerinden, Turizm hizmetlerine
Dergide kitap tanıtım yazılarıyla Selman Büyükaşık, “Öykücü Jale Sancak’tan bir roman: FIRTINA TAKVİMİ” adlı eserini değerlendirmiş. Dergideki öykülere gelince… Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, Teopolis=Tanrı’nın Kenti Serisi’nde “Bilge ustam”, Hulusi Atahan “İnsansız bir dünya” ve Av. İbrahim Ersuz da “Çıkılmayan dua, bağlanmayan çaput, gidilmeyen hoca” başlıklı öykülere yer vermiş. Şiir bölümünde ise Sabahattin Yalkın “Şakayık Utangaçlığı”, Hikmet Güzelkokar “Yavaş yavaş ölür insan”, İbrahim Göv “utandırma güneşi”, Kemal Karaömeroğlu “Yanlışlar”, Fahir Semir Abacı salgın şiirleri, Tan Doğan da “mukkedderat” adlı şiirleri yer alıyor. A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sanat olayları, güncel haberler ve spor derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.

Etiketler:Hatay Haber, Hatay Güney Rüzgârı Dergisi, Covıd-19,

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER