Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Ocak Sayısından Suç Önlemleri Yöntemleri

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Ocak Sayısından Suç Önlemleri Yöntemleri

Hatay’da aylık olarak yayınlanan Hatay Güney Rüzgârı Dergisi‘nin Ocak sayısı çıktı. Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Ocak sayısında suç önleme yöntemlerine yer verildi. Hatay Güney Rüzgârı Dergisi‘ne göre suç önlemede geliştirilen formülün Yerel Ortaklık olduğu, insanları suç işlemekten uzaklaştıran etkili yolun spor olduğu vurgulandı.

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Ocak Sayısından Suç Önlemleri Yöntemleri

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Ocak sayısı’nda 2019 yılında iz bırakan olaylar ve araç yangınlarının nedenleri gibi konulara da yer verildi.

Telefon Direği Aşı Tutar Mı?

Derginin Sahibi Gazeteci Mehmet Ali Solak, bu sayıda “Telefon direği aşı tutar mı?” başlıklı makalesi ile popülist yaklaşımların toplumsal sorunlara yarar getirmediği gibi manipülasyonlara da yol açtığına dikkat çekiyor.

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Ocak Sayısındaki Yazılar ve Yazarlar

Dergide yer alan yazarlar ve yazılar şöyle:


Kamil Akdoğan-Seyahat(name)lerde Antakya -6- Düyunu Umumiye Genel Sekreteri Vital Cuinet, Yahya Aksoy-Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, Süheyl Budak-Soğukluk (Semizotu), Adil Okay-Dünya Yanıyor… Peki kim nasıl söndürecek?, Dr. Muhsin Boz-Merhaba yeni hayat, Mustafa Solak- Atatürk’ü anlamak, Nuri Erkal-Aşk Yeşertir, Bülent Nakip-Türk kadın adları, Sedef Yeral-Beslenmeyle ilgili en yaygın 5 hastalığa dikkat!.

Dergide kitap tanıtım yazılarıyla tanınan Selman Büyükaşık, bu sayıda çağdaş bir yazardan çağdaş bir klasik: BAHARDA ÖLMEK adlı eseri ele almış. Dergideki öykülere gelince… Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, Teopolis=Tanrı’nın Kenti Serisi’nde “Saçlarını Savurursan Uçuşur, Gözyaşların Uçuşur Yanaklarından”, Hulusi Atahan “Dört duvar, masam ve sandalyem” ve Av. İbrahim Ersuz da “Öylesine geçmiş bir hayat” başlıklı öykülere yer vermiş. Şiir bölümünde ise Sabahattin Yalkın’ın “Suların kavga izleri” adlı şiiri yer almış. Edip Yeşil ise “Toprak, Duman Ve Kedi” Üzerine Güler Kalem ile söyleşi okunmaya değer. A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sanat olayları, güncel haberler ve spor derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER