Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Şubat Sayısı Kapağı “Kırıkhan Gölbaşı Gölü”

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Şubat Sayısı Kapağı “Kırıkhan Gölbaşı Gölü”

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin şubat sayısı kapağında kuş cenneti Kırıkhan Gölbaşı Gölü’ne yer verildi. Hatay’da aylık olarak yayımlanan dergi, toplumsal sorunlara farklı bir bakış açısı ile gündem yaratıyor.

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Şubat Sayısı Kapağı “Kırıkhan Gölbaşı Gölü”

Dergide Hikmet Saraç’ın görselleri ve notları dikkat çekici yer tutarken, Hatay’ın kültürel mirasa taşıdığı ipek böcekçiliği konu alınmış. Kelebeğe zarar vermeden ipek giymenin mümkün olduğuna ilişkin proje tanıtılırken, ünlü ipek ustası Hasan Büyükaşık’ın aldığı ödü Hatay’ın özelliğinde var olan deprem konusu dergide yer alıyor.

Gazeteci Mehmet Ali Solak’tan“İnsanın Türlü Halleri”

Gazeteci Mehmet Ali Solak, kilitlenen maçlardan söz edildiği bir ortamda usların kilitlenmemesi dileğinde bulunan “İnsanın türlü halleri”ni konu etmiş.

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Şubat Sayısı Yazıları ve Yazarları

Dergide yer alan yazılar ve yazarların listesi şöyle:

Kamil Akdoğan-Seyahat(name)lerde Antakya -7- “Antikacı” ve “Toplayıcı” bir küstahHenry SWAİNSON COWPER,Süheyl Budak-Artıksız Mutfak, Atıksız Mutfak, Mustafa Solak-Depremi yaşta evliliğin yasaklanmasına bağlayana kızıyoruz da ders kitaplarına neden suskunuz?, Av. Güney Cuma Can- Zamanın ruhu takvimler, Sedef Yeral-Türk mutfağının vazgeçilmezi kuru baklagiller, Dursaliye Şahan-14 Şubat Dünya Öykü Günü.

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Şubat Sayısı Kitap Tanıtım Yazıları

Dergide kitap tanıtım yazılarıylaSelman Büyükaşık, “Guguk Kuşu romanının gölgesinde bir roman: MİSAFİR” adlı eseri ele alırken, Dr. Muhsin Boz-“Milena’ya mektuplar” kitabını değerlendirmiş. Dergideki öykülere gelince… Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, Teopolis=Tanrı’nın Kenti Serisi’nde “Bir anda değişir hayat -I-”, Hulusi Atahan “Ruhlar” ve Av. İbrahim Ersuz da “Ben kapattım zindanları” başlıklı öykülere yer vermiş. Şiir bölümünde ise Sabahattin Yalkın “Ben sensiz edemem”, Hikmet Güzelkokar “Hasbihal”, Atıf Gülücü “Alaattin Sürmeli Işığında”, Tan Doğan da “dağdağa” adlı şiirleri yer alıyor.A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sanat olayları, güncel haberler ve spor derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları.Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER