Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay"Hatay Halkı Boyun Eğmedi"

“Hatay Halkı Boyun Eğmedi”

CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle Hatay seçim sonuçlarına ilişkin yaptıkları itiraz ve seçimin yenilenmesi talebinin reddedilmesine; “YSK siyasi baskı ile Hatay’da halkın iradesini yok saydı. Hatay’da hukuksuzluğa devlet kurumları da alet edildi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, depremde en büyük yıkımı yaşayan Hatay’da yaşanan hukuksuzluklara tepki gösterdi. Başkan Keskin, partisinin ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle Hatay seçim sonuçlarına ilişkin yaptıkları itiraz ve seçimin yenilenmesi talebinin reddedilmesinin siyasi bir karar olduğunu söyledi.

HATAY HALKI BOYUN EĞMEDİ

Seçimlerden önce başlayan hukuk tanımazlığın seçim sonuçlarının belirmesine kadar ki süreçte devam ettiğini ifade eden Başkan Keskin, şunları kaydetti: “‘Bize oy vermezseniz hizmet alamazsınız’ diyen iktidara Hatay halkı boyun eğmedi. Ancak halk iradesi siyasi baskılarla yok sayıldı. Halkın iradesini yok sayan AKP Türkiye’nin büyük bir bölümünde seçimleri kaybetti. Hukukun çiğnendiği Hatay’da da ilk sandıkta cevabını daha büyük bir halk iradesi ile alacaktır. Meşru olmayan seçim sonuçları ile mazbata alan yönetimi izlemeye devam edeceğiz. Yaşanacak her hukuksuzluğu, usulsüzlüğü ifşa edeceğiz. Her zaman Hatay halkının yanındayız.”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER