Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay Halkı Hakkını İstiyor

Hatay Halkı Hakkını İstiyor

CHP Hatay milletvekili Serkan Topal;

Hükümetiniz Hatay’ı 5’inci Teşvik Bölgesi’ne Geçirecek Mi?

14.11.2017 tarihli TBMM Genel Kurul oturumunda söz alan CHP Hatay milletvekili Serkan Topal, Suriye’de yaşanan kaosun Hatay ekonomisini olumsuz yönde etkilediğine vurgu yaparak, Hatay’ın 4’üncü Teşvik Bölgesi’nden 5’inci Teşvik Bölgesi’ne geçirilmesinin gerekliliğini tekrar meclis gündemine taşıdı.

CHP milletvekili Topal, Hükümet yetkililerine seslendiği konuşmasında, Hatay Büyükşehir Belediyemizin yoğun çalışmaları ile EXPO 2021’in Hatay’a kazandırıldığını, UNESCO tarafından gastronomi alanında yaratıcı şehirler ağına layık görülerek Hatay mutfağının eşsiz lezzetlerinin tescillendiğini ve bu gelişmelerin Hatay için oldukça anlamlı olduğuna vurgu yaptı.

Yaratıcı Şehirler Ağına Dâhil Olmak Hatay’ın Tanıtımı ve Turizmine Katkı Verecektir.

Topal, “Sayın Hükümet yetkilileri, Hatay Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları sonucu kentimize kazandırılan EXPO 2021’den sonra Hatay mutfağı UNESCO tarafından gastronomi alanında yaratıcı şehirler ağına layık görülerek Hatay mutfağının birbirinden eşsiz lezzetleri tescillenmiş olmakla birlikte, şehrin tanıtımı ve turizmine büyük katkı verecektir. ” dedi.

Topal, “Böyle güzel gelişmelerin yanında, Suriye’de yaşanan kaos Hatay ekonomisini olumsuz yönde etkilemektedir. Hatay’ın 4’üncü Teşvik Bölgesi’nden 5’inci Teşvik Bölgesi’ne geçmesi için “Hatay halkı hakkını istiyor.” başlıklı bir imza kampanyası düzenlendi ve Hatay’da 550 bin vatandaşımız imza verdi. Hükümetiniz Hatay ekonomisine nefes aldırmak için Hatay’ı 5’inci Teşvik Bölgesi’ne geçirecek mi?” dedi.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER