Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay Havalimanında Eksen Kayması Var!

Hatay Havalimanında Eksen Kayması Var!

Türk Hava Yolları ve Pegasus gibi hava yolu şirketleri, Hatay Havalimanı’na yolcu taşıma işlemlerini 17 Mayıs’a kadar durdurduklarını açıklamışlardı. Ancak nedeni belirtilmemişti. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün 16 Şubat‘ta yayınladığı bir havacılık bildirisi nedeniyle yolcu taşıma işlemlerine ara verildiğini açıkladı. Hatay Havalimanı’nın pistindeki eksen kayması nedeniyle tam dolulukta inen yolcu uçaklarının pistte çökmeye neden olabileceği belirtildi.

DHMİ ve THY yetkilileri, Hatay Havalimanı’na ticari yolcu uçaklarının tam dolulukta inmesinin risk teşkil edeceğini belirtti. Pist uzunluğunun kısalması ve dolu uçakların durma mesafesinin uzaması nedeniyle pist dışına çıkma tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Ancak kalkış yapan uçaklar için mesafenin yeterli olduğu belirtildi. Yetkililer, havacılıkta risklerin göze alınamayacağını söyleyerek uçuşların bu nedenle yapılamadığını belirtti

 

Hatay Havalimanı pistinin 918 metresinin henüz uçuşa hazır olmadığı da öğrenildi. Havalimanı personeli her uçuş öncesi ve sonrası pistte görsel olarak da kontroller gerçekleştirilerek uçuş güvenliği sağlıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay Havalimanı’nın depremde zarar gördüğünü ve bir hafta içinde yeniden işler hale getirdiklerini belirtmişti. Ancak DHMİ ve THY yetkilileri, pistteki eksikliklerin tamamlanması için daha fazla zaman gerektiğini açıkladılar.

THY ve Pegasus gibi hava yolu şirketleri, Hatay Havalimanı’na yolcu taşıma işlemlerini durdurdukları için yolcuların mağduriyet yaşayabileceği düşünülüyor. Ancak yetkililerin önceliği uçuş güvenliği olduğundan uçuşların yapılamaması kaçınılmaz oldu. Hatay Havalimanı’nın eksiklikleri tamamlandığında yolcu taşıma işlemlerine yeniden başlanacağı belirtiliyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER