Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay Havalimanı'nı 2012'de Su Basmış

Hatay Havalimanı’nı 2012’de Su Basmış

Gazeteci Bahadır Özgür, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ilk depremde pisti kırılan Hatay Havalimanı’nın barındırdığı risklerin, yıllar önce yapılmış bilimsel çalışmalarda açık açık ortaya konduğunu belirtti. Havalimanını 2012’de de su basmıştı.

Hatay Havalimanı, Kahramanmaraş merkezli ilk depremde hasar görmüş, pistin yarılması deprem yardımlarının da aksamasına neden olmuştu.

Özgür, hem inşaatın nasıl yapıldığının hem de alınması gereken tedbirlerin merak konusu olduğunu belirterek, “Acaba soruşturulacak mı?” diye sordu.

BirGün yazarı Bahadır Özgür, Doç. Dr. Emre Özşahin’in Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde uzmanken, 2010 yılında Hataya Havalimanı’na dair yaptığı çalışmadan bazı bölümleri paylaştı. Paylaşımlardan ilgili bölümler şöyle:

Doç. Dr. Emre Özşahin, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde uzmanken 2010’da yaptığı çalışmada, jeomorfolojik özellikler dikkate alınmadan bilinçsizce yapılan havalimanı için ‘Yağışta sel basar, depremde pist çöker’ demiş.

Havalimanının inşa edileceği yeri 1998’de sel basmış. 2004’te havalimanı için DSİ’den rapor istenmiş. Raporda “Martta çok yağış oldu, Suriye baraj kapaklarını açtı” denilmiş.

Özşahin bunun bilimsel açıdan yanlış olduğunu, bölgenin özelliğinden kaynaklandığını belirtiliyor.

Zaten sonrasında 2009 ve 2014’te havalimanını sel basıyor.

Bunu baştan düşünmeyen iktidar, sele karşı drenaj vb. gibi önlemler için pisti inşa ettirdiği firmaya bir ihale daha veriyor. Ama nafile, çünkü 2019’da havalimanı bir kez daha suya gömülüyor.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER