Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHATAY HESAPLAŞMA YERİ Mİ?

HATAY HESAPLAŞMA YERİ Mİ?

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Çarşamba günü, Antakya’da aracına yerleştirilen patlayıcı ile ölümüne yol açılan Suriyeli muhalif Cemil Radon adlı kişinin konumunun bilinmesine rağmen, böyle bir olayın yaşanmasının beraberinde birçok soru işaretlerine yol açtığını savundu ve Hatay Valiliği sitesindeki açıklamalara atıfta bulunarak, “Hatay, Suriyeli muhalif ile karşı kesimin hesaplaşma yeri mi?” diye sordu.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Partisi CHP’nin koalisyon hükümeti kurulması sürecinde yapıcı ve olumlu bir tavır takınmasına rağmen, AKP’nin ve Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın koalisyon istemediğini, bu nedenle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hükümeti kurma görevi verilmeyerek ve Anayasa suçu işlenerek erken seçim kararı alındığını söyleyen CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı, bunun temelinde yatan nedenin; CHP’nin insan hak ve özgürlüklerini savunan, hukukun üstünlüğünü hayata geçirme arzusu yanı sıra, millî eğitimdeki çöküntünün önlenmesi ve dış politikadaki basiretsizliğin sona ermesinin istenmemesi olduğunu dile getirdi.
AKP’nin 13 yıllık hükümetleri döneminde, dış politikanın, içinden çıkılamaz düzeyde barışa karşı savaş ve şiddeti desteklediğini söyleyen CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı, şöyle devam etti:
“AKP iktidarının kirli hayalleri, ülkemizi içinden çıkılamayacak bir bataklığın içerisine çekmiştir. Apaydın Kampı başta olmak üzere, birçok yerde ‘Suriyeli Muhalifler’ adı altında çeteciler eğitilip Suriye’ye kafa kesmeye gönderilmiş ve MİT’e ait tırlarla sürekli silah ve cephane desteği sağlanmış, yetmemiş, yaralanan bu katil sürüleri ülkemiz hastanelerinde tedavi edilerek yeniden geri gönderilmiştir. Ne yazık ki bu savaş artık sadece Suriye topraklarında değil; Reyhanlı, Niğde, Diyarbakır, Suruç ve son olarak Antakya başta olmak üzere, ülkemizin birçok noktasına sıçramış bulunuyor. Nitekim bu eylemler sonucu, onlarca insanımızı katil çetelerin kör terörüne kurban verdik”.
Suriyeli Muhalif Komutan Cemil Radon’un ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili olarak da;
-Cemil Radon kimdir?
-Yetkililer bu kişin şehrimizde olduğundan haberdar değiller mi?
-Suriyeli sığınmacıların kaçı çadırda kaçı kamplarda yaşıyor?
-Antakya’da evlerde 20’şerli Suriyelinin kaldığı bilinmiyor mu?
-Terör örgütü üyelerinin eylemlerine karşı önlemler alınıyor mu?
-Cemil Radon’u kimler öldürdü?
-Antakya ve ilimiz, Suriyeli muhalifler ile karşı grubun hesaplaşma merkezi mi?
Sorularını yönelten CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı, şöyle devam etti:
“Antakya’da, ‘muhalif’ komutan olduğu iddia edilen katil, bir çete başına yönelik bombalı saldırı, Hatay’ımızın, Suriyeli çetelerin hesaplaşma alanı haline getirildiğinin en büyük göstergelerinden birisidir. Bizzat AKP iktidarı tarafından beslenip büyütülen bu çeteciler, iktidardan aldıkları destek ve güçle bu pervasızlığı gösterebilmektedir.
Bugün Hatay başta olmak üzere, çevre illerdeki vatandaşlarımız büyük bir tedirginlik içerisindedir. Her an patlayabilecek bir bombanın, serseri bir kurşunun hedefi haline gelmekten korkmaktadırlar. Kimsenin, bunu halkımıza yaşatmasına hakkı yoktur. Ülkemiz, katil çetelerin hesaplaşma alanı değildir. Bir an önce bu konuda gerekli önlemler alınmalıdır.
Bugün geldiğimiz nokta, AKP hükümetinin mezhepçi Suriye politikalarının iflasıdır. Ne yazık ki tüm Dünya’nın gördüğü bu iflası AKP iktidarı kör olmuşçasına hala görememektedir. Suriye’de on binlerce, ülkemizde onlarca insanın katline yol açan bu savaştan kazançlı çıkamayacağınızı görün artık.”
Partinin Antakya ve Defne İlçe Başkanları, Kadın Kolları İl Başkanı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, CHP’li Vekil Hilmi Yarayıcı, son olarak da hükümeti dış politikasını değiştirmeye davet ederek şunları dile getirdi:
“Daha fazla can kaybına yol açmamak için, yürütmekte olduğunuz ve iflas etmiş Suriye politikanıza bir an önce son veriniz. Savaşın ilk gününden beri ısrarla vurguladığımız barış politikalarımızın haklılığı bugün bir kez daha ortaya çıkmıştır. Gelin artık bu sesimize kulak verin. Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesini ete kemiğe bürüyelim.”
-Cemil Yıldız-

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER