Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay heyeti İran'da HEDEF; YENİ PAZARLAR BULMAK

Hatay heyeti İran’da HEDEF; YENİ PAZARLAR BULMAK

Hatay’da kötüye giden ekonomiye yeni kapı aralama, Hatay’ın İran ile ticari ilişkilerini geliştirme ve ticari alternatifler bulma hedefiyle İran’a giden Hatay heyeti, bir dizi görüşmelerine başladı.
Aralarında HASİAD üyesi olan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman’ın da bulunduğu 12 üye, İran’daki ziyaret programına göre ilk ziyaretlerini Tahran’da bulunan Türk Büyükelçiliğine gerçekleştirdi.
HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali önderliğindeki heyet, Büyükelçi Rıza Hakan Tekin’i makamında ziyaret ederek, İran’la ilgili bilgi alış verişinde bulundu.
Çok sıcak bir karşılama ve ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali, İran’la olan ticari ilişkilerimize değinerek, Türkiye’nin 2015 yılı itibariyle İran’a yaklaşık 4 milyar Dolarlık yaptığı ihracatın 10 milyon Dolarlık bölümünün Hatay tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.
Çok olumlu geçen görüşmelerin ardından, Türkiye’nin İran arasındaki dış ticaret hacminin arttırılmasına yönelik görüşmelerini sürdürecek olan heyet, ziyaretin anısına Büyükelçi Rıza Hakan Tekin’e plaket sundu.
Daha sonra İran’daki temaslarına devam eden Hatay heyetinin, İran Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinden kapsamlı bilgiler alarak, ticari gelişmelerle ilgili görüş alış verişinde bulunduğu belirtildi.
10-15 Nisan tarihleri arasındaki İran gezisinde, ikili iş görüşmelerinin devam ettiğini belirten Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman da, Ortadoğu’da yaşanan olumsuzluklara paralel olarak İran’da sürdürülen yeni pazar arayışının olumlu sonuçlanmasını diledi.
Türkiye’nin komşularıyla sorun yaşamadan dostluk kurmasının yanında ticari ilişkilerinin de geliştirilmesi gerektiğine inandıklarını ifade eden Başkan Yaman, Hatay’ın ihracatında 37. sırada yer alan İran’a ihracat potansiyelini harekete geçirecek kapsamlı çalışmalar planlandığını söyledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER