Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay için en iyisi olacak”

Hatay için en iyisi olacak”

Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Demirci, Türkiye Tasarım Vakfı’nın (TTV) 2016 yılında kurulmasının amacını açıkladı. Vakfın, tasarım odaklı yaklaşım ile Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedeflediğini, Genç tasarımcıların gelişmesine destek olduğunu ve nitelikli tasarımın üretilmesine zemin hazırladığını aktaran Demirci, Daha iyi bir dünya için tasarım farkındalığı oluşturduklarını anlattı.

Demirci, aynı zamanda vakfın Türkiye’ye getirdiği Finlandiya eğitim sistemine dayanan NBA programlarıyla üniversitelerle iş birliği yaparak kalkınma projeleri geliştirdiklerini ve Avrupa Birliği projeleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Deprem sonrası şehre destek olmak için gönüllü olarak çalıştıklarını ve son 6 aydır bakanlıklarla protokoller kapsamında birçok organizasyon düzenlediklerini ifade etti. Demirci, TTV’nin toplum merkezinde gerçekleşen etkinlikte, Hatay’da yaşanan deprem sonrası şehrin yeniden yapılandırılması ve kültürel mirasın korunması için verdikleri destekten bahsetti. Hatay’daki çalışmalarının yoğunluğuna dikkat çekerek, son 6 ayda bakanlıklarla yapılan iş birliklerinin önemini vurguladı. Demirci, TTV’nin kent merkezinde gerçekleştirdiği projelerle, şehrin yeniden yapılandırılmasına katkı sağladıklarını ve bu süreçte yaklaşık 50 dakikalık bir alanda 20’nin üzerinde mimarın çalıştığını belirtti.

Hatay’ın farklı arka planlardan, kültürlerden ve geçmişlerden gelen insanlarının bir araya geldiği bir şehir olduğunu vurgulayan Demirci, şehrin en iyisi olması için uğraştıklarını ifade etti. TTV’nin toplum merkezi açılışında, Hataylılarla bir araya gelerek projeleri paylaşacaklarını ve bu süreçte emeği geçenlere teşekkür edeceklerini dile getirdi.

Ardından, sahneye davet ettiği Necmi Asfuroğlu’na TTV’nin bulunduğu araziyi tahsis eden ve sağladığı destekten dolayı teşekkür eden Demirci, vakfın çalışmalarına katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Asfuroğlu da sahneye çıkarak ortaya çıkan projeden ve merkezden duyduğu memnuniyeti dile getirerek gelen herkese teşekkür etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER