Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon ve yönetim kurulu üyeleri Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Hatay’ın sorunlarının ana gündem olduğu ziyarette, Hatay Kent Konseyi başkan’ı kentteki birçok resmi kurum ve STK’ların desteği ile ortaya çıkan “Ortak Akıl Çalıştay Raporu” çalışması hakkında bilgiler verdi.

Kimyon:” Kent konseyi olarak Hatay’ı hep ileri taşıyacak çalışmalar yapmaya çalıştık. Ortak Akıl Çalıştay Raporu’nu hazırlarken, Hatay’ın öncelikli sorunları tartışıldı ve çözümler üretildi. Kent konseyi kurulduğu zaman Hatay’da sığınmacılar daha neredeyse gelmemişti. Kentimiz her yönden önemli adımlar atacak diye beklerken sınır kenti olduğumuz için, göçmenlerden ötürü kentimiz her anlamda zorluk yaşadı”. ifadelerini kullandı.

Şehirde çilelli bir görüntü var

Hatay’ın sorunlarını çözmek ve ileri taşımak için birlikte kurumlarla ortak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kimyon”: Çalışmalar ve rapor sonucunda Hatay’ın ana sorunlarının çevre sorunu, Trafik sorunu, Göçmenlerin sorunu, kadın haklarına yönelik sorunlar, çarpık kentleşme sorunu ve bunların çözümü için girişimler yapılması gerektiği sonucuna vardık. Şehrimizde sıkışık ve çileli bir görüntü oluşmuş durumda, sokaklar Hatay’ın medeniyetini tam anlamıyla temsil etmiyor.” şeklinde konuştu. Kimyon, Gazeteciler Cemiyetine çiçek takdimi yaptı ve basın mensuplarına teşekkür etti. Kent konseyine Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Mithat Kalaycıoğlu Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek kendi kitabı olan “Hatay Halk Bilimi” kitabını hediye etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER