Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberHatay Milletvekili Tokdemir Emeklilere yakıt yardımı istedi

Hatay Milletvekili Tokdemir Emeklilere yakıt yardımı istedi

 

CHP Hatay Milletvekili İsmet TOKDEMİR 31.05.2006 tarih ve( 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda) Değişiklik Yapılması Hakkında bir Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.
Vekil Tokdemir Kanun değişikliği Teklifi Şöyle

GENEL GEREKÇE

Sosyal güvenlik sisteminin temel amacı belli bir yaşa ulaşması nedeniyle çalışma gücü azalan sigortalıya iş hayatından çekilerek, çalışmadan yaşamını sürdürme ve dinlenme olanağı sağlamaktır.
Bu amacı gerçekleştirmedeki en önemli araç emekli aylıklarıdır.
Anayasamızda yer alan sosyal hukuk devletinin öncelikli görevi, emekli ve yaşlıları korumak ve insan onuruna uygun bir yaşam standardı sağlayacak bir gelir sağlamaktır.
Teklif edilen bu düzenleme ile emeklilerimize en çok gelire ihtiyaç duydukları kış aylarında bir maaş tutarında yakıt yardımı verilerek, ekonomik durumlarının bir nebzede olsa iyileştirilmesi, geçim derdini kısmen de olsa unutarak aileleriyle birlikte huzurlu bir kış geçirmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.

MADDE GEREKÇELERİ

Madde-1-Yapılan düzenleme ile sosyal güvenlik kurumlarından aylık ve gelir alan emeklilere yılda 1 defa bir aylıkveya gelir tutarında yakıt parası verilmesi düzenlenmiştir.Yapılacak bu ödemelerin kapsamı, tutarı ve nasıl karşılanacağı bu maddede belirtilmiştir.
Madde-2- Yürürlük maddesidir.
Madde-3- Yürütme maddesidir.

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK
SİGORTASI KANUNUN’DA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

Madde-1- 31.05.2006 tarih ve 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa aşağıdaki Ek madde eklenmiştir.
“EK madde-20- Cumhurbaşkanı,Bakanlar,T.B.M.M Üyeleri hariç olmak üzere bu kanun ve diğer kanunlaragöreaylık alanlara veya sürekli iş görmezlik geliri alanlara Aralık ayı aylıkveya gelir tutarıkadar yakıt yardımı verilir. Kurum tarafından ödenen bu yardım Hazine tarafından karşılanır. Sürekli iş görmezlik Geliri, Maluliyet veya Ölüm aylığı alanlara, bu yardım aylık oranları nispetinde ödenir.
Bu madde kapsamında ödenecek toplam tutar Kurum tarafından hesaplanarak Hazine ve Maliye bakanlığına bildirilir. Bakanlık bildirilen tutarı ödeme gününden en az üç gün önce Kurum hesabına yatırır.
Madde-2- Bu kanun yayınlandığı gün yürürlüğe girer.
Madde-3- Bu kanunu Cumhurbaşkanı yürütür.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER