Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay Hatay Milli Meselemizdir!

 Hatay Milli Meselemizdir!

Cumhuriyet Halk Partisi  Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Meselesinin milli meselelerinin olduğunu bir kez daha yineledi.

 

Genel Başkanlığa seçilmeden Hatay’a gittiğini, Genel Başkan seçilmesi halinde ilk gideceği İl Hatay olduğunu söylediğini ve bu sözlerini yerine getirdiğinin dile getiren CHP Lideri  , “Hatay Milli meselemizdir.

Depremzedeler hâlâ çadırdalar. Hatay’da hâlâ enkazında yüzde 25’i duruyor.

Deprem meselesi siyaset üstüdür. Deprem bölgesindeki düzenlemeler hızla yapılmalı”.ded

HATAYSPOR’A TEBRİK

Grup toplantısında Hatayspor’un matem formasını gösteren Genel Başkan Özgür Özel,  Genel başkan seçildikten sonra ilk ziyaretini Hatay’a yaptığını hatırlatan Özgür Özel, başarıları nedeniyle Hatayspor’u tebrik etti.

LÜTFÜ SAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a depremden sonra yaptığı altyapı çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Özgür Özel, “Deprem siyaset üstü bir meseledir” dedi ve altyapı çalışmalarına herkesin verdiği desteğin önemli olduğunu kaydetti.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Deprem bölgesine yönelik çalışmaları hakkında şu bilgileri aktardı:

“İlk ziyaretimi Hatay’a yaptım. Bundan sonra da Hatay’da olmaya devam edeceğiz. Hatay’a seçimden önce gittiğimde “Siyaset yapmayacağım” demiştim. Genç il başkanı, delegeler dediler ki “İlk günlerde geldin, İmamoğlu bizi yalnız bırakmadı. Ama devlet geç geldi erken gitti.” Dediler ki “Hatay’ı sakın unutturmayın” dediler. Unutmayacağız, unutturmayacağız. ‘Hatay benim de şahsi meselemdir.’

Deprem bölgesindeki insanlar bir yılda kafamızı sokacak evimiz olsun diye oy verdiler. Deprem gören bütün bölgelere Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan başlayarak verilen bütün sözlerin tutulmasının takipçisi olacağız. Bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Deprem bölgesindeki illeri ve depremden yoğun göç alan belediyelerle ilgili düzenlemelerin hızla yapılması gerekiyor. Arkadaşlarımız çalışacaklar.”

ÖN SEÇİM AÇIKLAMASI

Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı  Özgür Özel, büyükşehir başkanı adaylarını belirleme konusunda şunları söyledi:

“Milletvekili seçimlerinde kayıtsız şartsız ön seçim var. Belediye seçimlerinde mevcut belediye başkanlarımızı anketle ölçeceğiz, halkın gönlündeyse tekrar aday yapacağız, değilse başkasını aday göstereceğiz. Bu süreçte en çok yapacağımız ise örgütlere sormak olacak. Örgüt denetiminde önseçim yapacağız. Sandıktan kim çıkarsa onu adaylaştıracağız.”

BABA EVİ SİZLERİ BEKLİYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasının sonunda herkesi Baba evine davet ederek sözlerini şöyle noktaladı:

“ Bu ülkeyi AB’ye girmiş bir ülke yapacağız. Partimiz bundan sonra daha genç bir ekiple, vefasızlık yapmadan bir yol yürüyüşüne başladık. CHP baba evidir. Kimi büyüğünü arar çıkar kimi uzakta kimi yakında oturur. Baba evinde çorba kaynamaktadır. Bugün bu baba evinde, biz çorbayı kaynatanlarız. Bu baba evinin tapusu ne Özgür Özel’de, ne Kemal Bey’de. Bu baba evinin tapusu Atatürk’tedir. Gelin değiştirelim, güçlenelim, hep beraber zenginleşelim. Hep beraber bu ülkeyi Atatürk’ün dediği yere çıkaralım. Baba evi sizleri bekliyor.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER